Hvordan lage et akvarium sump

 

1.

Sett et rent plastrør lavere enn akvariet ditt. Du kan foretrekke å skjule sumpet bak tanken eller under et skap.

2.

Fest et PVC-rør som fører fra overløp til sump; Hvis sumpet ditt har et lokk, må du kutte et hull for røret. La røret komme så nær bunnen av sumpen som mulig for å forhindre sprut.

3.

Plasser en pumpe med rør eller rør festet til proteinskimmeren i midten av sump.

4.

Klipp et hull omtrent halvveis ned på sumpens side for utløpet. Gi god plass til toppen for å unngå oversvømmelse. Pass på at hullet og røret er store nok til å imøtekomme vannstrømmen og volumet.

5.

Fest PVC-rør som fører fra utløpet til kjølere og / eller UV- eller ozonsterilisatorer . Bruk silikonforseglingsmiddel for å gjøre det vanntett.

6.

Plasser en pumpe i sumpet med et rør eller rør festet til utløpsrøret. Strømmen til dette krafthodet vil avhenge av utløpsrørets vinkel som det bærer vann til utstyret ditt.

Tips og advarsler

  • Bruk størst mulig sump du kan. Noen akvarister har sumper som er enda større enn skjermtankene.
  • En sump som ikke er satt sammen korrekt, er en flom som venter på å skje.
  • I de senere år har mange akvarister spilt fordelene med å legge til en sump til deres saltvann eller revetanker. En sump legger til vannvolum, som bidrar til å holde pH stabil og fortynner nitritter og nitrater, og den tilsatte vannoverflaten hjelper til med å holde oksygenert vann. En sump kan også brukes til å skjule utstyr som skimmere, termometre og varmeovner. Selv om det er mange design på Internett for kompliserte sumper som er laget av akrylbeholdere med baffles og innebygd filtrering, oppnår en enkel sump bygget fra en plastboks de samme resultatene.