Hva er 40 Lumens?

 

Historikk

Historisk sett sammenlignet forbrukerne watt for å forstå lysstyrken til en lyskilde de kjøpte. En watt er et mål for elektrisk forbruk - hvor mye strøm det tar å drive noe. Du vil merke at ditt elektriske selskap måler til sammen det totale antallet watt hjemme ditt har forbruket, og regner deg med watt.

Watts målebelysning

Flere watt betyr vanligvis mer lys fordi forbrukerbelysningsvalgene brukes å være mye mer begrenset. Med glødelamper er den overveiende tilgjengelige stilen, og med få varianter av disse, watt (et mål på strømforbruket av pære) korrelert med intensiteten av det produserte lyset. Mer energi i lyspæren betydde et lysere lys.

Forbrukervariant

Halogen- og fluorescerende teknologier gir begge mer synlig lys per watt enn glødelamper. Men ulike teknologier som påvirker lysets kvalitet, selv blant glødelamper, påvirker sterkt lumenene som er opprettet per watt blant bare disse mer tradisjonelle pærene. Strømforbruk er ikke lenger en nyttig proxy for lyset.

Sammenligning av Watt til Lumens

En rask tur til noen få forhandlere i januar 2010 viser hvor lite forhold det kan være mellom watt forbrukes og lysemittert. En 40 watt glødelampe kan produsere alt fra 325 til 465 lumen. Med kompakte fluorescerende lyspærer kan ni watt gi 450 eller til og med 490 lumen, men med bare 48 watt kan et halogenformet sporlys gi opptil 850 lumen.

For forskerne

Teknisk er et lumen det metrisk systemets enhet for lysstrøm. Lysstrøm er ikke et mål for hele strålekapasiteten til en lyskilde, men heller den delen av kapasiteten som er synlig for det menneskelige øye. Det er et utgangsmål, snarere enn en innvirkning måling. Begrepet har en annen betydning i astronomi, hvor en lumen representerer en hastighet på 40 fotoner per sekund som henger på øyet.

Ser fremover

Ved slutten av 2009 hadde mange produsenter begynt å liste lumens produsert på forbrukeren emballasje, men ikke alle produsenter - og ikke engang alle produkter fra samme produsent - list lumens for forbrukssammenligning. Selv om du kan forvente at denne trenden skal vokse, er lumen bare ett aspekt av belysning å vurdere. viktig for økonomisk og økologiske grunner, og til slutt vil hjemmeforbrukeren også ønske å vurdere kvaliteten på det produserte lyset. Lumens angir hvor mye synlig lys som produseres av en lyskilde. Jo mer lumen en lyskilde har, desto lysere blir lyset til det menneskelige øye.