Hvilke dyr blir poached i Afrika?

  Selv om poaching har lenge vært et problem i Sentral-Afrika, har innføringen av velfinansierte poaching-organisasjoner med avansert våpen til området ført til at poachingproblemet eskalerer. Poachers fra disse organisasjonene er tungt bevæpnet og farlig for både dyr og mennesker. Vanlige materialer som stikker fra dyr, inkluderer huder, kjøtt, pelsverk, horn og tusks, som alle henter en høy pris på markeder over hele verden.

Svart og hvitt rhinoceros

Afrika er hjemsted for både de svarte nesehornene og hvite rhinoceros, pattedyrslevende dyr som spenner hovedsakelig i Kenya og Zimbabwe. Den svarte rhino er klassifisert som en truet art, og lever i en skogsmiljø, mens den hvite neshorn er nær å bli truet, og er hovedsakelig funnet som en savanne grazer. Både de svarte og hvite neshornene har dårlig syn, selv om de har utmerket lukt og hørsel. Poaching Rhino er populært i Afrika på grunn av en høy etterspørsel etter rhinoceros horn som brukes til carving og medisinske formål. Både menn og kvinner av begge afrikanske arter har horn.

Afrikansk elefant

Den afrikanske elefanten, det største landpattedyret på jorden, lever i hele Sentral- og Sør-Afrika. Den afrikanske elefanten har to tusener som ligner horn, som stikker ut fra hver side av munnen, og brukes til å grave, strippe bark fra trær og kjempe mellom menn. Elfenben, laget av disse tusen, er en populær vare for strygere.

Mountain Gorilla

Omtrent halvparten av 700 fjellgorillaer igjen i verden ligger i Virunga-fjellene i Rwanda, Uganda og i Den demokratiske republikken Kongo, som bor i en skog eller en jungelhabitat. Poachers dreper fjellgorillaer for å skaffe seg pels, skinn og kjøtt.