Slik dokumenterer du kunstsamlingen din

 

1.

Hvorfor trenger du å katalogisere din kunstsamling? Det er noen veldig gode (og ofte oversett) grunner til å dokumentere samlingene dine. For det første endres verdier av kunstverk over tid, og for å opprettholde riktig forsikringsdekning for en samling (selv om det gjelder bare noen få kunstverk), er det viktig å ha nåværende vurderinger eller minst et nåværende estimat av riktig forsikringsdekning. For eiendomsplanlegging kan også en nåværende beholdning av kunstsamlingene være uvurderlig. Ofte innser folk ikke hva de har og hva og hvordan de ønsker å distribuere det til de har en detaljert liste foran dem. Det er ofte beskatningsspørsmål som eiendomsplanleggeren kan ønske å vurdere når han eller hun har nytte av en samlebeholdning.

Hvordan går du om å katalogisere en kunstsamling? Målet ditt skal være å ha en godt organisert, systematisk oversikt over arbeidene. Du vil ha noe du kan legge til i løpet av tiden som du skaffer nye kunstverk og noe som du lett kan referere til når du trenger et stykke informasjon. For de fleste betyr det en fysisk hard kopi av dokumentasjonen, samt en elektronisk versjon (er). Du må beholde flere kopier av beholdningen og deponere dem på forskjellige steder for sikker oppbevaring, for eksempel på flere datamaskiner og sikkerhetskopier, i en safe eller hvelv, med advokat og / eller i ditt hjem som ditt kontor. Men du velger å organisere beholdningen du bør være sikker på at den er komplett og brukervennlig.

For noen mennesker er oppgaven med å organisere hele sin kunstsamling skremmende, og de ønsker å ansette et profesjonelt takstfirma, katalogist eller konsulent for å dokumentere sin kunstsamling. Andre foretrekker å organisere sine egne materialer og faktisk nyte prosessen med å detaljere deres kunstverk og bare ringe en taksant på bestemte problemer. Uansett hvilken tilnærming du tar, må du samle følgende informasjon for å kunne katalogisere og dokumentere samlingen nøyaktig:

2.

Bilder av god kvalitet som viser fronten

3.

fysiske detaljer for hvert arbeid som dimensjoner

4.

Salgsregninger eller fakturaer fra ditt opprinnelige kjøp

5.

Enhver etterfølgende vurdering for hvert stykke

6. < / p>

kopier av artikler eller utdrag fra bøker, magasiner eller essays der kunstverket har dukket opp

7.

Informasjon om hvor og når kunstverket har utstilles eller utlånes til et museum

8.

tilstandsrapporter eller gjenoppretting / bevaringsdokumentasjon

Når de fleste kjøper kunstverk, bringer de dem bare hjem, installerer dem og liker å leve med dem. Når samlinger vokser eller smaker, endres en uunngåelig redigeringsprosess, og noen arbeider kommer opp i lagring eller under senger og i skap. De fleste av oss tar aldri det neste skrittet for å organisere våre kunstposter, opprettholde nøyaktig telling av hva vi har og hvor den ligger, fotografere og dokumentere verkene, samle informasjon om kjøpesum og regelmessig oppdatere forsikringspolicyene for å gjenspeile de elementene vi samle og samle i våre liv. Jo større en samling blir, blir jo mer uhåndterlig det blir å begynne å organisere og dokumentere arbeidene.