Detergentens rolle i biologiske eksperimenter

 

Definisjon

Rengjøringsmidler er kjemiske forbindelser som forårsaker at proteiner stopper bindingen og hindrer dem fra å binde etter at bindingene er brutt.

Struktur

Vaskemidler består av to deler, en hydrofil ende som er tiltrukket av vann og en hydrofob ende som avstøtes av vann. Denne sammensetningen ligner sammensetningen av cellemembraner.

Vaskemiddel og celler

Fordi strukturen av vaskemidler ligner strukturen av cellemembraner, kan de to samhandle. Vaskemiddelet kan bryte gjennom den beskyttende cellemembranen for å komme inn i cellen og trekke ut proteiner innebygd i membranen.

Bruker

Vaskemidler brukes til å forstyrre cellemembranen, omslutte proteinet og fjerne det fra membranen, i henhold til til SpringerProtocols.com. Proteinet er også rettet ut i en enkelt linje, og avslører den primære strukturen. Det kan deretter analyseres for å bestemme dets aminosyrekomponenter eller løpe på en gel for å sammenligne det med andre proteiner.

Eksempler

Det finnes mange forskjellige vaskemidler som brukes i biologi. Noen av de vanligste er SDS (natriumdodecylsulfat), et sterkt vaskemiddel og Triton X-100, et mildt vaskemiddel. Mange biologiske laboratorier bruker vaskemiddel som en del av standardprotokollene. Den primære bruk av vaskemidler er for proteinbiokjemieksperimenter, spesielt de som involverer membranproteiner.