Hva bestemmer en flomsone?

 

Definisjon

En flomsone er definert som landet grenser til en elv, strøm eller annen vannkilde som er utsatt for flom med like frekvens. Den kan betegnes som en del av flomfeltet, som omfatter hele landet ved siden av en elv (eller kystlinje) som opplever en eller annen flom.

Typer

Federal Emergency Management Agency (FEMA) har utpekt fire hovedtyper av flomsoner: moderat til lav risiko, høy risiko, kystsoner og ubestemt. Områder gjennomgår en flomfareanalyse for risikovurdering.

Overvejelser

Når FEMA eller forsikringsselskaper utpeker flomssoner, tas mange faktorer i betraktning, inkludert dreneringsområde, samfunnsvern av elver og dammer, hastighetsfare, potensiell stor storm bølge skader og storm bølge.

Geologi

Området geologi er også viktig for å bestemme en flom sone. Gjennomtrengligheten av bakken og topografien i regionen påvirker både hvor effektivt vann beveger seg gjennom systemet. Den geologiske rekorden kan også gi en oversikt over oversvømmelse for et bestemt område, noe som gjør det mulig å beregne flomfrekvenser.

Frekvens

Flomfrekvens er en viktig faktor for å bestemme en flomsone. Hvis et område har en prosentvis sjanse for flom i et gitt år, vil det oppleve en flom hvert hundre år i gjennomsnitt. Jo høyere frekvensen er, desto større sjanse for flom. Men hyppigere flom er vanligvis mer ødeleggende: FEMA-utpekte høyrisiko-soner har en prosent eller større sjanse for flom.

Identifikasjon

Nasjonale flomforsikringsprogram (NFIP) har ansvar for kartlegging av flom soner. De er tilgjengelige på et fellesskaps oversvømmelsesrisikokort eller Flood Insurance Rate Map (FIRM). En boliglån skal også gi oversvømmelsesinformasjon. For å fastslå flomrisiko for en eiendom, besøk NFIPs nettdatabase om flomrisiko. Flom sone betegnelse er en kompleks oppgave som tar hensyn til mange aspekter av et område, fra geologi til flomfrekvens og ytterligere risikovurdering.