Hvordan biler påvirker vårt økosystem

 

Carbon Dioxide

Biler brenner fossilt brensel, som sender karbondioksid i luften. Ifølge Miljøforsvaret utgjorde CO2-utslippene fra biler bare 314 millioner tonn i 2004.

Drivhusgass

Luftfart- og romfartsstyrelsen rapporterer at karbondioksid er en klimagass som forhindrer varmen i å forlate Jordoverflaten til verdensrommet.

Global oppvarming

Med overflødig varme fanget under atmosfæren, blir jordens overflate varm, noe som resulterer i fenomenet 'global oppvarming.'

Virkning

Den fullstendige omfanget av Virkningen av den globale oppvarmingen på jordens økosystemer forblir teoretisk. Høye temperaturer kan skade havets liv og tvinge vesener til å flytte inn på nye steder, forstyrre habitater. Storm og oversvømmelser kan forandre og ødelegge økosystemer. Vintre kan fases ut som årstider vokser varmere og svekker muligheten for mange planter å blomstre.

Dissent

NASA rapporterer at lite antall forskere mener at de stiger i jordens temperatur er naturlige og ikke påvirkes vesentlig av menneskelig ca bruker som karbondioksidutslipp fra biler. Men flertallet av verdens klimatologer tillater global oppvarming til menneskelig aktivitet.

Alternativer

Mange kjøretøy alternativer er opprettet, eller er for tiden i utvikling, som svar på globale oppvarmingshensyn. Innovasjoner som allerede er tilgjengelige for forbrukerne inkluderer hybridbiler, elektriske biler og biler som kjører på etanol, biodrivstoff og andre alternativer til fossilt brensel. Det store økosystemet vi kaller Planet Earth er faktisk et nettverk av mange, mindre økosystemer. Noen eksisterer på land, andre under havets bølger. Noen er høye i fjellet, andre blant ørkensand eller isis. Et flertall av verdens forskere mener at biler påvirker alle disse økosystemene negativt, ved å bidra til en prosess som kalles global oppvarming.