Hvordan påvirker en regions geografiske økonomi sitt økonomiske system?

 

Fysisk geografi og plassering

Et lands fysiske geografi og plassering definerer jordtype, jordbruk, ressurser og klima, som er alle komponenter i økonomisk vekst, stabilitet og evne.

Naturressurser

Et lands naturressurser kan gjøre eller ødelegge et lands økonomi. For eksempel er et land som er rik på naturgass eller oljereserver avhengig av eksport av varen for å generere inntekter eller for selvstendighet.

Klima

Klima regulerer landets evne til å dyrke visse landbruksprodukter. Til gjengjeld forhindrer tilgjengeligheten og typen landbruksressurser enten eller forbyder eksport av varer.

Politikk

Et lands politiske ideologi og regime er en av de største økonomiske påvirkningene. For eksempel kan et politisk regime skape handelssoner, skattebestemmelser eller handelsembargoer med andre land, og derved plassere geografiske grenser på økonomisk innflytelse.

Befolkning

Et lands befolknings alderspopulasjon dikterer mengden behandlede tjenester og varer som er opprettet. Adskillelsen av et lands befolkning med fysiske barrierer, som vann- eller fjellkropp, påvirker varehandelen og tjenestene. Geografi spiller en viktig rolle i utviklingen av et lands økonomiske systemer. Økonomisk geografi, en delmengde av human geografi, er basert på studiet av landets ressurser, klima, politikk, fysisk geografi og befolkning, som de relaterer seg til et lands økonomi.