Hvordan skrive en Simile u0026 Metafor Dikt

 

1.

Bestem om temaet til ditt dikt. Dette er sannsynligvis det vanskeligste trinnet hvis du ikke allerede har en klar ide, fordi mulighetene er uendelige. Kanskje velg et feriemål du liker, et dyr du beundrer, eller din partner. Uansett hva du velger, må det være noe Du kan tydelig bilde i hodet ditt.

Skriv en liste over lignende som beskriver ditt emne. Husk, at en simil sammenligner motivet med noe annet ved å bruke 'like' eller 'som.' Sammenligningen skal beskrive noe veldig spesifikt. For eksempel, beskriv partnerens hår ved å si: 'Hennes hår er som silke.' Dette antyder at det er mykt og glans. Skriv ned så mange bilder som du kan tenke på. Noen vil ikke bli brukt i det siste diktet, men det spiller ingen rolle. På dette stadiet får du bare noen ideer.

3.

Skriv en liste over metaforer for å beskrive motivet ditt. Husk at metaforer ikke bruker 'som' for å tegne sammenligningen, de oppgir bare som om det var et faktum. For eksempel, beskriv partnerens øyne ved å si: 'Hennes øyne er dype hav.' Dette kan si noe om fargen, men kan også si hvordan du kan gå seg vill, eller drukne i dem. Skriv igjen så mange som du kan tenke på.

4.

Bestem på strukturen til ditt dikt. Det er ingen struktur for dikt som bruker liknende og metaforer. De kan være lange eller korte; de kan rime eller ikke; de kan ha klare stanser eller skrives i fritt vers. Et enkelt utgangspunkt er å ha tre eller fire stanser av fire linjer hver. Hvis du vil ha rim, kan du rime enten den andre og fjerde linjen, eller både den første og tredje og den andre og fjerde, avhengig av hvor eventyrlystne du ønsker å være.

5.

Ordne metaforene dine og liknende i den rekkefølgen du vil at de skal vises i ditt dikt. Området vinner ikke som poesi ennå, fordi metaforene og similene er bare separate ideer og ikke sammenhengende sammenhengende. Fokuser på bildene og ikke på bestemte ord eller rimer. Spill rundt med det du har til du er fornøyd med det.

6.

Rediger metaforene dine og liknende for å lage kohesive, poetiske linjer. Dette kan innebære å legge til ord eller fjerne dem for å skape flyt. Ta 'Hennes hår er som silke / Hennes øyne er dype hav. 'Dette er ikke veldig poetisk, men noen enkle redigeringer kan gjøre to separate ideer strømme sammen:

Hår som silkerammer øyne
Oceans holder meg med et blikk < mitt hjerte mistet i deres dybder

Igjen, lek med det du har - ha det gøy med ordene og språket. Når du er fornøyd med det, gi ditt dikt en tittel og skriv ut , eller lagre på datamaskinen, ditt endelige utkast.

Similer og metaforer er to av de mektigste verktøyene i forfatterens verktøykasse når det gjelder bilder og beskriver ting. Begge skaper bilder ved å sammenligne to sammenhengende ting: likninger beskriver noe som å være som noe annet, mens metaforer beskriver noe som om det er noe annet. Naturligvis brukes de mye i poesi, hvor forfatteren har begrensede ord for å få budskapet hans eller visjonen over. Metaforer og liknende kan brukes til å beskrive levende ting som ellers ville være vanskelig å bilde, for eksempel følelser og følelser, eller bare å sette et nytt spinn på kjente ting.