Diamond Vs. Alexandrite

 

Kjemisk sammensetning

Alexandrit er en rekke chrysoberyl (BeAl2O4), men med jern, titan og krominneslutninger. Vanadium kan også være en inkludering. Diamanter er laget av rent karbon (C) og kommer i en rekke farger avhengig av den kjemiske inkluderingen.

Farge

Diamanter er kjent for deres brann (glitrende farger av farger) og kommer i en rekke farger avhengig av kjemisk inklusjon. De har samme farge i naturlig og kunstig lys.

Det er bare en type alexandrit, som er rød i kunstlys og grønt i naturlig lys.

Historie

Diamanter har vært Det er kjent at alexandrit ble oppdaget i april 1834.

Funksjon

Både diamanter og alexandritter brukes til smykker, og diamanter er en birthstone for april, mens alexandritter er en birthstone for juni.

Diamanter brukes også til industrielle formål som slipemidler og perlskjæring.

Hardhet og krystallsystem

Edelstenens hardhet er vurdert på en relativ skala av hardhet kalt Mohs skala. klassifiser en 10 på Mohs skala mens alexandrit satser en 8,5.

Kristallsystemet for diamant er isometrisk (i underkategori av heksoktædiske) mens krystallsystemet for alexandrit er orthorhombic (i underkategori av dipyramidal). Diamant og alexandrit er to harde, edle steiner som er utvunnet og syntetisk produsert. De er forskjellige fra hverandre på en rekke måter, fra kjemisk sammensetning til deres fysiske utseende.