Fordeler med å bruke roboter i produksjonsingeniør

  Siden oppfinnelsen av den bevegelige samlebåndet av Henry Ford i 1913, har produksjonsprosessen aldri vært den samme, og produserer massive mengder av billige varer med en hastighet som aldri før fantes mulig. Dessverre har prosessen ikke vært i topp effektivitet før 1961, og innføringen av robotteknikk på arbeidsplassen. Fordi mennesker krever ressurser som søvn, ernæring og mental stimulering for å være fullt funksjonelle, har roboter erstattet folk på mange forsamlingslinjer med stor suksess.

Precision and Efficiency

Det er et velbegrunnet vitenskapelig faktum at uansett hvor fokusert individet kan være, vil et menneske alltid tretthet både fysisk og mentalt i lange timer av intens fysisk eller mental anstrengelse, som det finnes på en forsamlingslinje. Roboter krever imidlertid ingen pauser å hvile, og de blir heller ikke slitne og ukoordinert etter 10 timers ustabil arbeid. En robot kan bli igjen for å gjøre jobben sin for mye lengre timer enn mennesker kan klare uten å miste kvalitet i arbeidet deres, spesielt under presise operasjoner som loddemikrochips.

Langsiktig kostnad

En produksjonsrobot kan virke utrolig dyrt først. Det er kostnaden for maskinen selv, pluss operativprogramvaren og maskinvaren, og installasjonen for å betale for. Sammenlignet med å ansette og vedlikeholde en menneskelig arbeidstaker, favoriserer den langsiktige kostnads ​​sammenligningen en automatisert arbeidsplass. Roboter krever ikke pensjon, betalt ferie, sykefravær, barselsorlov, ytelser, avgangsvederlag, eller faktisk noen lønn i det hele tatt. Det er heller ikke sannsynlig at du kan høre en robot be om en heve eller snakke om å bli med i den lokale foreningen som har gitt deg problemer. Til slutt betaler en robotarbeider seg selv og utover, mens en menneskelig krever en konstant strøm av selskap ressurser som vedlikehold.

Ease of Exchange / Upgrade

Hvis en søknad kommer inn i firmaet ditt fra noen som er bedre kvalifisert, bedre utdannet eller på annen måte overlegen en av dine menneskelige arbeidere, står du overfor et dilemma. Å ansette den nye personen ville være det rette trekket for bedriften din, det ville kreve at du først fjerner den eksisterende arbeideren fra stillingen sin. Bortsett fra kjedelig papirarbeid og generell omveltning dette kan forårsake, er det også et forferdelig slag mot en persons ego og økonomisk situasjon, er generelt sett sett urettferdig av den eksisterende arbeideren. Det kan føre til ulovlige oppsigelsesprosedyrer eller andre problemer. En robot kan imidlertid kjøpes, jobbe, oppgraderes og utveksles for en bedre modell uten å måtte bekymre deg om avgangspakker eller sint ansatte. I tillegg har utskifting av en menneskelig arbeidstaker en tendens til å opprøre de andre, noe som kan føre til tap av selskapets personellressurser på grunn av frykt for tap av arbeid. I motsetning kan du erstatte en robot uten å forårsake panikk blant de andre ansatte, robot eller på annen måte.