Hjemmelaget Dobsonian Refractor

 

Optikkene

Du trenger to speil, en av dem konvekse og en av dem flatt. Det konvekse speilet er samlespeilet ditt og kan være fra 5 til 12 inches i diameter, med et fokuspunkt som Det er litt avstand unna (les nøyaktige spesifikasjoner for speilet du kjøper). Det andre speilet er ditt speilrefleks. Den vil ligge i teleskopets tønne i 45 graders vinkel. Det vil fokusere bildet opp til okularet og vil sannsynligvis være en tomme eller så i diameter. Mens noen kaller et Dobsonian-teleskop en refraktor, fordi det vanligvis er lukket med en støvplate på instrumentets forside, er det faktisk en reflektordesign. Det er flere steder hvor du kan få begge speilene på nettet. Hvis du er virkelig modig, er det klasser på å male dine egne speilblanker og aluminizing dem, dette er mye forsiktig arbeid, men det er ikke vanskelig. Det er den eneste måten du kommer til å få et speil større enn ca. 12 tommer for samlingsspeilet.

Tube

Du trenger et rør som er tilstrekkelig bredt i diameter for å holde blenderåpningen i den ene enden. Betongformede rør er gode for dette og kan bli funnet til lave priser (noen ganger til og med gratis). Hovedproducenten av dette røret er et selskap som heter Sonoco, og i 'bygg-din-egen-teleskop' -samfunnet , de kalles noen ganger Sonotubes. Når du har fått røret, trenger du å spraymaint innsiden av den med en dyp svart maling. Du vil ha noe som absorberer alt lyset som ikke kommer til samlespeilet.

Montering av optikken i Tube

Ditt samlespeil skal settes i den ene enden av teleskopet; Den beste måten å passe på er å montere den på noe veldig stabilt og å sette en gummipakning rundt ytre kanten, og sett deretter pakningen på innsiden av røret. Du kan også finne kommersielle matchende trådpakninger som gjør samme jobb. Det mindre speilspeilet vil bli montert på noe som kalles en edderkopp, som vil suspendere den stivt i riktig avstand fra samlingsspeilet. Husk at speilspeilet må vippes slik at det reflekterer strålepunktet der okularet skal være. Mange mennesker som bygger Dobsonian teleskoper, legger en glassplate på den fjerneste enden av teleskopet for å holde støv ut av optikken.

The Eyepiece Mount

Ditt okularfeste vil være et par nestede stålrør , med et par ruller. Rullene vil bli brukt til å heve eller senke innerslangen, og innerdiameteren på det indre røret bør være 11/4 tommer for å passe de fleste okularer. Du kan kjøpe kommersielle okular fra Meade eller Celestron eller Edmund Scientific, eller skjule dem ut av gamle kikkert. 7x50 kikkert er en god kandidat for okularer.

Teleskopmonteringen

Du må lage en oppreist som holder teleskopet og lar deg endre vinkelen sin opp og ned. Dette bør være laget av kraftig kryssfiner med to leddskruer på hver side. Deretter vil du montere azimutboksen på en lat Susan eller en phonograph-turntable, slik at du kan rotere den rundt i den horisontale akse. Sarah Williams 'poem' Den gamle astronomen til sin elev 'slutter med' Jeg har elsket stjernene for å være fryktelig for natten 'og å elske en kjærlighet til stjernene i barna dine, kan være en fantastisk gave til dem, oppmuntre dem å studere matematikk- og vitenskapsklassene som fører til akademisk fortreffelighet. Enda bedre, det er et mye brukt teleskopdesign som kan gjøres hjemme som et håndverkprosjekt. Dette er en bred oversikt over prosjektet - det er ikke det samme som en trinnvis håndbok.