Hvordan identifisere et stoff ved dens tetthet

 

Identifisering av faste stoffer

1.

Bestem massen av stoffet ved å plassere en veierbåt på en elektronisk balanse og trykk deretter på tareknappen for å nullstille balansen. Plasser stoffet i veibåten og les deretter massen som vises på elektronisk balanse. Ta opp denne verdien for massen av stoffet.

2.

Bestem volumet ved å måle høyden, bredden og dybden av det faste stoffet i sentimeter og deretter multiplisere disse verdiene. Dette vil gi volumet i kubikkcentimeter. Ta opp volumet.

3.

Del massen etter volumet for å bestemme stoffets tetthet (masse / volum = tetthet).

4.

Sammenlign tettheten til det ukjente stoffet med tettheten gitt for stoffer med andre lignende egenskaper. For eksempel er tettheten av gull 19,3 g per kubikkcentimeter. Derfor er et ukjent stoff med en tetthet enn 19,3 g per kubikkcentre ikke gull (eller i det minste ikke rent gull). For å bekrefte stoffets identitet, bør også andre egenskaper av materialet sammenlignes som utseende, smeltepunkt, kokepunkt, glans og ledningsevne.

Identifisering av væsker

1. < / p>

Legg en gradert sylinder på en elektronisk balanse og trykk på tareknappen.

2.

Fjern den oppgraderte sylinderen fra den elektroniske balansen og hell en væskeprøve i det. Hvor mye væske helles i den oppgraderte sylinderen er ikke signifikant, men å kunne lese volumet av væske i den oppgraderte sylinderen er viktig. Legg inn mengden væske i den oppgraderte sylinderen.

3.

Legg den ferdige sylinderen med væsken i balansen og ta opp massen.

4

Del massen av væsken med volumet for å bestemme væskens tetthet (masse / volum = tetthet).

Sammenligne beregnet tetthet til tetthet av væsker med andre lignende egenskaper. En god referanse kilde er Merck Index, som gir tettheten av mange forbindelser. Tettheten til det ukjente vil matche tettheten til en kjent (innenfor målbegrensninger). Hvis tettheten ikke stemmer, kan prøven ikke være ren eller feil kan ha blitt innført ved dårlig måling.

De fysiske egenskapene til et stoff er de egenskapene som kan måles uten å endre stoffet. Fysiske egenskaper inkluderer smeltepunkt, kokepunkt, oppløselighet og tetthet. Tettheten av et stoff beskriver mengden av masse i et gitt volum av et stoff. Formelen for tetthet er massen av stoffet dividert med volumet (tetthet = masse / volum). Som fysisk egenskap for et stoff kan tetthet brukes til å identifisere det.