Hvordan tegne en realistisk portrett i blyant

 

1.

Begynn med å finne et bilde du vil tegne. Skann, skriv ut og tegne et rutenett på bildet. Jeg liker å tegne gamle bilder eller en som jeg har tatt meg med et digitalkamera. Bruk fotoalteringsprogramvare til å beskjære bildet og slå det til svart og hvitt. Jeg anbefaler bildet endringsprogrammet kalt GIMP (som er helt gratis). Skriv ut bildet 5x7 tommer eller større. Gitteret skal bestå av ca. 1 tommers firkanter (bruk en penn fordi det er lettere å se og vant 't smøre'). Gitteret kan deles videre for de mer detaljerte delene av bildet (munn, nese og øyne). Den endelige bildestørrelsen skal være en som er lett å doble og tredoble (som 5x7 er doblet til 10x14).

Papiret du skal tegne på må nå endres Størrelsen på papiret skal være direkte proporsjonal med bildet du vil tegne. Dette gjøres ved å doble eller tredoble dimensjonene på bildet (f.eks .: 5x7 til 10x14 til 15x21).

3 .

Et rutenett blir da trukket på det blanke papiret. Dette er også direkte proporsjonalt. Så en 1-tommers firkant på bildet ville være en 2 tommers på papiret hvis papiret var dobbelt så stort. Bruk en lang, rett kant. BRUK DEN LETTSTE SKADEN AV GRAFITEPENLOOD OG IKKE PRESSE HÅRDEN HVIS DENNE GRIDEN VIL GJELDES. Når både bildet og tegningspapiret har en rutenettkontroll for å sikre at de samsvarer. tegne en oversikt over bildet. Når du tegner, bruker rutenettet til å tegne de forskjellige figurene nøyaktig ved å referere til rutenettet i bildet og overføre til papiret. Så i det hele tatt tegner du akkurat det du ser i hver firkant. Tegn skissene lett med en 4H blyant, fordi de fleste vil bli slettet. Dette gjør omrissene i det endelige bildet svært svake eller ikke-eksisterende. Dette er bra fordi objekter ikke har forskjellige konturer i det virkelige liv.

Når en oversikt over personen er tegnet, kan du begynne å skygge. Dette gjøres ved å bruke de forskjellige nyanser av blyant og skyggebunken. Blyant i et område som har en skygge og deretter begynner å bruke stubben til å smøre grafittet på papiret jevnt. Jo mørkere området mørkere fargen på blyant du bør bruke. Dette vil gi bilde et fotografisk utseende. Slett rutenettet når du går.

Når bildet er skyggelagt, gå tilbake og legg til høydepunkter med en viskelær. Stå ca 10 meter unna til kritikk arbeidet ditt før du endrer det.

6.

Vær tålmodig, arbeid nøye og fortsett å øve. I tide vil du bli sjokkert over hvor godt dine portretter blir. mer interessert Jeg vil anbefale å ta en klasse eller kjøpe en bok om emnet fordi jeg nettopp har ripet overflaten på dette emnet.

Tips og advarsler

  • Verktøy du trenger: a.Drawing blyantsett (med grafittpennene som strekker seg fra mørkere 8B til lettere 4H) .b.Paper som ikke slår når en viskelær er brukt og er syrefri for å forhindre fading og forverring over tid.c. Trinnplate eller hard flat overflate .d.Ruler og lang, straight edge.e.Blending stump for å skygge bildet.f. Bilde du skal tegne.
  • Tegning av et realistisk eller fotografisk portrett kan være veldig givende og frustrerende samtidig. Men hvis du tålmodig praktiserer disse tipsene, vil du være godt på vei til å lage noen kvalitets tegninger.