Hvordan lage en økologisk heftet

 

1.

Bestem heftet temaet. 'Økologi' er et bredt tema --- for bredt for et kort hefte. Faktisk er definisjonen av 'økologi' seg selv et bredt nok emne, utilstrekkelig dekket i et hefte, gitt at det er tre svært forskjellige og forskjellige aksepterte definisjoner. Bestem om målet ditt er å overtale, informere eller debattere emnet. Ved å begrense temaet og formålet vil det gjøre prosessen enklere.

2.

Bestem målgruppen, og sørg for å skreddersy forskningen og temaet tilsvarende. Er dette brosjyret rettet mot profesjonelle fagfolk, interesserte lekre eller studenter eller akademikere?

La oss si at du forbereder et hefte på boreal skoger. Et hefte rettet mot lekfolk i et forsøk på å øke bevisstheten, kan inkludere generelle fakta om typer flora og fauna funnet i disse skogene, samt kart som viser hvor de kan ligge i den nordlige tempererte sone. Men hvis heftet er rettet mot studenter med høyskolealder som spesialiserer seg på økologiske studier, kan det være mer viktig for å understreke dagens faglige studier og funn, og foreslå spesialiseringsområder innenfor det økologiske temaet.

3.

Brainstorm format ideer og prioritere fakta og konsepter som skal inkluderes. er laypeople, ikke dykke inn i industriens jargong eller for langt inn i vitenskapelige prosesser. Bilder, diagrammer og grafer vil bidra til å holde materialet interessant og gjøre det mulig for deg å presentere de samme punktene i en rekke formater. Selv om du må presentere din ma terialt konsistent, kan det være fordelaktig å presentere det samme materialet i flere formater i heftet.

Borealskogbrosjyre for lekfolk bør ha en dynamisk design med mange bilder og fargerike kart. Et hefte for akademikere eller forskere som spesialiserer seg på det aktuelle økologiske området, vil forvente diagrammer, grafer og grundig analyse.

4.

Få tilbakemelding fra medlemmer av målgruppen din. Flere sett med øyne kan gi et trangt perspektiv og nye ideer. Du har fordelen av all bakgrunnsforskningen, som kan være forspent når du vurderer materialene dine. Men hvis du har fordelen av et friskt, objektivt sett med øyne, får du et trangt perspektiv. Hvis du er student på et høyskole eller universitet, kan du kontakte studentorganisasjonen din for å få kontaktinformasjon for økologiske grupper som kan gi deg råd og perspektiv.

5.

Gjennomgang dine utskriftsalternativer. vurdere budsjettet og målgruppen din Mange tekstbehandlingsprogrammer tilbyr heftemaler som er enkle å formatere og skrive ut. Hvis budsjettet tillater det, kan du se til fullstendige publiseringsbedrifter for å designe og skrive ut heftet eller til utskriftsselskaper, for eksempel OfficeMax eller Staples, for å skrive ut det ferdige produktet du har designet.

Da emnet er økologi, vær forsiktig med å bruke miljøvennlige utskriftsalternativer, for eksempel resirkulert papir og giftfri blekk.

Du kan også velge å 'publisere' heftet elektronisk, et mye mer miljøvennlig alternativ. Tekstbehandlingsdokumenter kan enkelt konverteres til Portable Document Format (PDF) i selve programmet eller med et tredjeparts frittstående program eller en skriverdriver. Elektronisk publisering er også kostnadseffektiv og gjør formidling rask og enkel.

Tips og advarsler

  • Pass på at du får tilstrekkelig tid til å fullføre hvert trinn. Tidsrammer kan variere mye avhengig av blant annet dybden av den forskningen som kreves, målgruppen og det valgte utskriftsalternativet.
  • Pass på at du tilordner etter behov. Ifølge Dictionary.com er plagiat 'uautorisert bruk eller nært imitasjon av en annen forfatters språk og tanker og representasjonen av dem som sitt eget originale arbeid.' Når du skriver tekst og bilder til heftet, må du vurdere opphavsrett og ikke plagiere.
  • Et hefte er en kortfattet, mindre versjon av en full størrelse bok. På grunn av sin koniske karakter kan et hefte begrense mengden informasjon som formidles, men informasjonen den formidler, gjøres på en dynamisk, tilgjengelig måte. Økologi, studiet av hvordan arter samhandler med deres miljø, har en rekke emner som lett kan presenteres i dette mediet.