Hvordan måle en hjuldiameter

 

Bilhjul

1.

Mål bilhjulet, inkludert dekket. Start med å få dekket pumpet opp på den lokale bensinstasjonen. Dette vil bidra til å redusere flattingen på bunnen av dekket, noe som kan forstyrre diametermåling.

2. Legg en prikk med rød neglelakk i midten av gummibåndet som kommer i kontakt med veien.

3. Start bilen og kjør den (fremover eller bakover, det spiller ingen rolle) i en rett linje for 10 eller 15 fot.

4. Mål avstanden mellom de røde merkene som er gjort på veien. Del denne avstanden med pi eller 3.14159 for å få hjuldiameteren, inkludert dekket.

h4> Sykkelhjul

1.

Måle et sykkelhjul, minus dekk. Sett sytråd i innsiden av felgen der dekket sitter helt rundt omkretsen av randen. Tråden skal sitte på bunnen av felginnrykket.

2.

Stram tråden slik at den klemmer nakkes bunn.

3.

Bruk en markør for å markere tråden der den fullfører en hel omkrets av hjulet.

4.

Ta tråden av hjulet og måle fra slutten til det punktet du merket hvor slutten overlappes. Del denne avstanden med pi for å få hjuldiameteren.

Tips og advarsler

  • Strategiene for bil og sykkel kan byttes. For eksempel, hvis du trenger å vite nøyaktig sykkelhjulets diameter for å programmere sykkelens hastighetsmåler datamaskin, fungerer spikerfargemetoden fint. Ikke bruk neglelakkfjerner på dekket etterpå, men siden det ikke er bra for gummi.)
  • Enten du er interessert i størrelsen på et sykkelhjul eller et bilhjul, spiller ingen rolle i valg av målemetode så mye som om du vil inkludere eller ekskludere dekket fra målingen. Ved et sykkelhjul skal du 'Jeg pleier å ønske å utelukke dekket siden målepunktet på hjulet uten dekkene er å sørge for at du kjøper et dekk som passer. For en bil kan målet være å sørge for at hjulet og dekkene er dimensjonerte, slik at de gir nøyaktig kilometerteller eller hastighetsmåleravlesninger.