Slik oppvarmer du ditt hjem ved å brenne biodiesel i oljeovnen eller kjelen

 

1.

Gi blandingen et forsøk. Når biodiesel blandes med konvensjonell hjemmeoppvarmingsolje i proporsjoner opp til omtrent 20\% eller 'B20', er det ikke nødvendig med noen modifikasjoner. B20 kan være kommersielt tilgjengelig i ditt område.

Da andelen biodiesel overstiger 20\%, kan noen av endringene i følgende trinn kreves for best resultat.

2.

Oppgradering pumpen din. Høye mengder biodiesel kan etter hvert nedbryte pumpetetningen og føre til at det begynner å lekke. Suntec gjør en pumpe spesielt designet for biodiesel som bør forhindre dette problemet.

3.

Forbedre forstøvning. Atomiseringen kan forbedres ved å bytte til en dyse med en noe lavere nominell strømningsgrad, mens pumptrykket økes for å oppnå den opprinnelige drivstoffmengden.

4.

Legg litt forvarming. En standard Beckett 'dyselinjevarmer' Kan installeres for å hjelpe med oppstart, spesielt hvis drivstoffet har en tendens til å være kaldt. Denne varmeren er mye mindre enn det som kreves for å brenne spillolje, men kan gi nok varme for å sikre pålitelig tenning.

5.

Juster Cad-cellen. Biodiesel-flammen har en tendens til å være mindre lys enn standardvarmeoljelammen, så noen ganger registrerer sikkerhetsprioriteten ikke flammen som opplyst og slår av brenneren etter den innstilte forsinkelsen. Hvis dette er tilfelle, vær sikker på at Cad-cellen er ren og får et klart syn på flammen. Du kan male innsiden av blastrøret hvitt eller sølv for å øke mengden lys fra flammen som kommer til cellen. Du kan også flytte sensoren slik at den får bedre oversikt over flammen. Ikke omgå denne sikkerheten!

Tips og advarsler

  • Når du endrer noe i oljebrenneren din, må du kanskje justere forbrenningsluften innstilling.
  • Biodiesel er et utmerket løsemiddel. Det vil løsne noe slam i tanken din, som kan komme seg til filteret ditt og tette det. Har flere ekstra filtre på hånden eller bruk en ny tank for biodiesel.
  • Rådfør deg alltid med en profesjonell når du arbeider på ditt varmesystem.
  • Biodiesel kan bli pålitelig brent i en standard hjemme oljebrennende ovn eller kjele med noen få minimal modifikasjoner utført med av hylledelene.

    Biodiesel er teknisk 'fettsyre metylestere', som kan fremstilles ved kjemisk behandling av vegetabilsk olje. Merk at biodiesel ikke er vegetabilsk olje som bare er filtrert eller bare blandet med noe annet.