Tips om tolking av poesi

  For å grundig tolke et dikt, se på både bokstavelige og figurative betydninger av diktet, og bruk av språk og lyd. En dikter vunnet 'nødvendigvis bruk av alle poetiske enheter, men etter et bestemt sett av kriterier for å analysere et dikt, vil du på samme måte som om du vil for en roman eller spille, gjøre det lettere å danne en klar og utdannet tolkning. er noen viktige begreper som skal vurderes når du tolker et dikt:

Lese diktet

Før du begynner å lese diktet, ha litt papir og en blyant på hånden slik at du kan skrive ned dine tanker når de kommer til deg Les diktet i sin helhet før du begynner å analysere det. Forfattere har vanligvis til hensikt at deres dikt blir lest høyt, så finn et stille sted hvor du kan gjøre dette uten forstyrrelser. Det vil bidra til å skrive ned din første tolkning av dikt. Gjør det samme igjen etter en andre lesing, for ytterligere å ekstrapolere poeternes hensikt.

Kontekst

Har en klar forståelse av konteksten der diktet ble skrevet. Hvis det ble skrevet under en viktig hendelse eller historisk periode, bli kjent med hva som skjedde på tid. Ta hensyn til eventuelle poetiske bevegelser i historien, inkludert postmodernisme, minimalisme og imagisme, og om de gjelder for arbeidet eller poeten. Hvis du ikke forstår noen av ordene eller kulturhenvisninger, ser du dem opp i en ordbok eller encyklopedi, eller bruker elektroniske ressurser. Legg merke til informasjonen du finner ved siden av de relevante delene av diktet.

Første tolkning

Når du har kjent deg med diktets bokstavelige betydning, tenk på hva forfatteren prøver å si. Bestem hvem 'stemmen' bak diktet er (dette er ikke nødvendigvis forfatteren) og hvem det er de snakker med (for eksempel en ung jente til sin mor). Andre ting å vurdere er stemningen og tonen i diktet, og hvordan det subjektivt gjør at du føler deg.

Bruk av språk

Analyser hvordan dikteren har brukt språk til å videreformidle mening. Forfattere bruker mange forskjellige enheter - kjennskap til de viktigste. Koblingene er de foreslåtte kulturelle og følelsesmessige betydninger av ord (f. eks. 'en barren ørken' kan innebære fruktbarhet). Imagery brukes til å skjelne opp fysiske følelser som kan komme i bakhodet når du tenker på et ord ('en eng' kan få deg til å forestille lukten av pollen, en følelse av vinden, lyden av rustende blader). En simulering brukes til å sammenligne et objekt eller en handling til noe annet ('øynene hennes twinkled like stars'). En metafor innebærer at et objekt eller en handling faktisk er noe annet ('min lærer er en drage ').

Rhythm and Rhyme

Les diktet høyt og bestemme om du kan lage noen form for rytme. Tenk på om noen av ordene fra hver linje er rim, og om rhyming ordene er signifikante på noen måte. Den rytmiske strukturen, eller måleren, refererer til forskjellige sekvenser av stavelser og hvordan de høres ut. Meter vil variere sterkt fra dikt til dikt. Noen viktige teknikker for å lete etter er: stresset og ubelastet stavelser, dissonans, trochees og iambs.

Personlig innsikt

Se på temaene sine, undersøk hvordan diktet passer inn i dagens samfunn, og om det er relevant i noen Spesiell måte. Spør deg selv om du tror at forfatteren var vellykket med å formidle sin melding. Ta med ditt personlige svar på diktet og hvordan diktet snakker til deg som leser, oppsummerer den endelige analysen for å danne tolkningen.