Hjemmelaget UHF VHF-antenner

 

Antenne Materiale

Bruk aluminium eller galvanisert stålrør når du bygger din hjemmelagde UHF- eller VHF-antenne. Antennerør kan bygges av metaller med gode ledende egenskaper, inkludert gull, sølv og kobber, men aluminium og galvanisert stål er relativt billige og inneholder andre fordelaktige egenskaper. Galvanisert stål er sterkere og mindre iøynefallende. Aluminium er billigere og har mye lavere tetthet enn stål.

Bruk rør som er mellom 1/4-tommers og 3/8-tommers diameter. Trådhengere varierer i diameterstørrelser, og mange er enten for store eller for små til å fungere skikkelig. Kjøp rørmateriale fra en maskinvarebutikk.

Half-Wave Dipole

Konstruer en halvbølget dipol-stil av UHF- eller VHF-antenne. En grunnleggende dipolkonstruksjon består av en materkabel koblet til midten av en antenneant antenne. Antennen, konstruert fra rørmaterialet, er lengden på en halv bølgelengde. Feederkabelen består av en koaksial linje loddet til dipolantenne. I en halvbølgedipol er luften separert i midten, og føderkoaksialen er loddet til de indre endene av dipolhalvdelene. Du kan huse loddeforbindelser inne i en plastrør for beskyttelse. Halvbølge-dipolantenner er enklere å konstruere enn andre antennestiler, og flere dipolbølgelengder kan legges til et større frekvensområde.

Antennelengde

Bestem lengden på antennen du må stille til ønsket Frekvens. Bruk formelen l = 486 / f, der 'l' er dipollengde i fot og 'f' er frekvens i megahertz, for å bestemme riktig rørlengde for antennedipolen. For halvbølgedipoleantenner, del denne lengden halvt for å bestemme lengden på hver halv antenne.

Konstruer en komplett dipol for hver frekvens du vil motta. Frekvenser i VHF-området, eller kanaler mellom to og 13, går fra 54 MHz til 216 MHz. UHF-frekvenser, som overfører kanaler 14 til 84, varierer fra 470 MHz til 890 MHz. Dipolengder beregnes på samme måte for både UHF- og VHF-straffer. Selv om fabrikkfabrikkerte antenner kan virke ganske komplekse, utfører alle grunnleggende antenner den samme funksjonen når de mottar elektromagnetiske bølger som bærer tv-bilder som overføres innenfor en bestemt frekvens. Som et vitenskapseksperiment kan du lage en antenne som kan motta svært høyfrekvente (VHF) eller ultrahøyfrekvente (UHF) kanaler fra noen billige materialer. Konstruksjon av en hjemmelaget antenne krever en mellomliggende elektrisk og radiotransmisjonskunnskap.