Hvordan male med akryl

 

1.

Først, tenk på hva du vil male. Det vil hjelpe deg med å bestemme størrelsen på lerretet, størrelsen på børstene dine og mengden maling du trenger.

2.

Det er mange startpakker tilgjengelig for akrylmaleri, men kunsten å blande farger er en kreativ innsats i seg selv at en nybegynner ikke vil gå glipp av ved å kjøpe ferdigblandede farger. De eneste fargene du må blande dine egne maling er svart, hvitt og de tre primærene: rød, gul og blå.
Når du driller børster, se på børstene. Rimelige børster i ferdigpakket sett er rimeligere, men husk å ta børstene ut av pakken og føle børstene. Hold deg borte fra svært grov eller flosset børste ved å stikke forsiktig på enden; Hvis noe kommer i hånden, vil den penselen sannsynligvis kaste børster over hele kunstverket ditt! Også valgt flere forskjellige størrelser, avhengig av størrelsen på lerretet ditt og emnet ditt. Bruk store børster til å dekke store lerretskanaler med farge, og velg mindre og mindre børster avhengig av detaljnivået du vil jobbe med.
Når det gjelder lerret, er det lerretskort og strukket lerret å velge mellom, og enten vil det være lett å jobbe med hvis du velger en overflate som har vært pregessoed. Gesso er et limstrukturert malingsmiddel som tetter malingsoverflaten for å forberede det på maling. Hvis du bruker et lerret som ikke har blitt gitt, vil lerretet absorbere en stor mengde maling veldig raskt og ikke bare kaste bort materialene dine, men vil også gjøre det langt vanskeligere å blande farger mens du går, fordi malingen tørker veldig raskt som det blir absorbert i lerretet.
Til slutt må du ha en mikropalett for å lage farger. Du kan alltid bruke en butikkpalett med brønner for separate farger, men det jeg liker å gjøre er å bruke en liten engangs tupperware-beholder for å blande mine farger. Akryl kan tørke fort, og hvis du jobber over flere dager på et maleri, kan du sette toppen på tupperware-beholderen med dine blandede farger i den og lagre dem for neste dag. Hvis du blander nøyaktig samme farge to ganger, er det vanskelig, så hvis du lagrer de blandede fargene, kan du redde deg selv til hodepine for å prøve å matche den eksakte skyggen av blå en dag senere.

3.

Blandingsfarger tar litt prøve og feil, men en gang lært blir det en svært givende del av maleri-opplevelsen. Du skaper farger og nyanser helt unike for kunstverket ditt, som ingen kan kjøpe ferdiglagd i et rør.
Alle vet at hvis du blander rød og gul, får du oransje, med gul og blå blir du grønn, og rød og blå sammen blir lilla. Det som også er interessant er at hvis du blander alle tre primære farger sammen, teller de hverandre ned, og du vil etter hvert få varierende nyanser av brun. Øv med å blande forskjellige brune ved å først lage dine sekundære farger og legge til den siste primæren for å se hva du får. Hvis du blandet rød og gul for å få oransje, legg sakte mengder blå for å se hvordan det endrer fargen. I begynnelsen vil det tone ned i oransje, og sakte fargen vil brune mens du legger til mer av det blå.
Blanding med svart og hvitt vil skape mykere eller dypere nyanser av en farge, og eksperimentering her er også nødvendig for å forstå hvordan fargene oppfører seg når de blandes. Begynn med et sted med hvitt og et sted med svart maling om kvadratstørrelsen, og legg til bare den minste minste rødt. Primærfarger er ren farge og utrolig levende, og du trenger bare en liten mengde når du blander med hvitt eller svart.
Når du eksperimenterer, husk å legge til litt av hver farge av gangen. Det vil tillate deg å virkelig forstå hvordan fargene blander seg, og også hindre deg i å kaste bort for mye maling mens du blander.

4.

Du kan skisse bildet ditt veldig lett på lerret i blyant hvis du ønsker det, men jeg liker virkelig å dykke inn i et maleri og se hvor penselen tar meg. Hvis du begynner med en lysere farge for bakgrunnen, starter du med å dekke lerretet i den valgte skyggen din. Eller, hvis du skal bruke en mørkere farge for bakgrunnen, fyll inn forgrunnsfarger først og fyll deretter inn dem med mørkere nyanse. Når jeg fyller i farge, liker jeg å male rundt sidene på lerretet også; gallerikunstnere vil kjøpe et ustret lerret, male mesterverket, og strekke brikken eller ramme den ... dette er hvordan jeg jukser for å oppnå det samme utseendet.

Artister elsker å jobbe med akryl fordi de er så allsidige. Hvis du bruker farge rett fra røret, får du et ugjennomsiktig lag med ren farge. Hvis du legger til vann, kan du ende opp med et mykere, mer gjennomsiktig akvarell utseende. Eksperimenter med forskjellige konsistenser for å se de forskjellige effektene du kan skape med malingen.

6.

Akrylmaling tørker raskt, og den egenskapen kan både være en velsignelse og en byrde. Fordi fargene vil tørke relativt snart etter at de er påført, kan du gå videre til et annet lag med farge raskere og fullføre et helt maleri om noen få timer hvis du vil. Men hvis du prøver å blande farger som du går for å skape forskjellige effekter med malingene, som fargelagene i en solnedgang, må du være forsiktig med å jobbe på ett lite område av gangen slik at malingen ikke tørk før du er ferdig med å blande fargene. For å gi deg litt mer tid mens du blander, legg til litt vann for å tynne ut maling mens du går. Dette tar igjen en liten prøve og feil, så hvis du utvider med ulike teknikker, kan det være verdt å starte på noen få mindre lerret eller lerretskort, slik at du kan øve litt før 'hovedhendelsen'. Du kan også bruke en sprøyteflaske til å tåke dine blandede farger med vann hver gang en stund for å holde dem fuktige mens du jobber.
Den siste velsignelsen til denne hurtigtørrende handlingen er at hvis du søler på noe, ikke lenge å vente før du kan male over og rette feilen din. Hvis du prøver å male over en mørkere farge med en lettere, må du prøve å male en base av hvitt først og deretter bruke fargen. Dette virker som primer slik at du ikke vil se den mørke fargen gjennom lighterlaget.

7.

Nå som du er bedre kjent med akrylmaling og har utviklet egne teknikker, kan du forgrene ut litt. Akrylmedier er tilgjengelige som vil forandre konsistensen og oppførselen til akrylmaling og kan hjelpe deg med å skape mange interessante effekter i kunsten din. Du kan finne medium for å tynne ut maling for å blande eller lage glasurer, eller for å tukke maling for å lage interessante teksturer som du kan bruke farger over. Neste gang du besøker kunstforsyningsbutikken, kan du prøve et par og utvide dine kreative horisonter.

Tips og advarsler

  • Når du skyller børstene dine mellom farger, husk å tørke børsten med et papirhåndkle for å fjerne overflødig vann.
  • Noen ganger vil ikke en dråpe klut eller et ark beskytte overflaten hvis malingen har tilstrekkelig vann til det. Jeg liker å kutte plast søppelsekker og flate dem ut under arket mitt for å sikre at det ikke er flekker når jeg rydder opp etter kunstprosjektet mitt.
  • Ha det gøy!
  • Maleri er en utmerket måte å uttrykke dine tanker og følelser på, vise frem din kreativitet og lindre stress. Akryl er et enkelt medium å jobbe med og er en favoritt for både nybegynnere og eksperter.