Kjennetegn ved hjerteorm

  Hjerteorm er parasitt, overført av mygg, som lever i hjerter av hjørnetenner, katt og andre pattedyr. Mygget biter et infisert dyr og larverne blir transportert til mygggen gjennom blodet. Mygget biter deretter et annet dyr, og overfører larvene til blodet. Etter seks måneder vil larvene være fullvoksne hjerteorm. Hjerteormene tilhører phylum, nematoda --- rundeormer --- hvorav det er mange forskjellige typer. Hjertemaskene tilhører klassen nematoda som kalles secernentea.

Fysiske egenskaper

Hjertemaskene har en sylindrisk kropp dekket av et tøft utvendig med rygg på kroppen som løper i lengderetningen. De har et skarpt spyd på toppen av hodene som brukes til å punktere celler. Både mannlige og kvinnelige hjerteorm har alle disse egenskapene, men varierer i størrelse. Mannlige hjerteormmer er ca 5-6 tommer lange og 2-1 / 2 millimeter brede. De kvinnelige hjerteormene er 10 til 12 tommer lange og opp til 5 mm brede.

Feeding Characteristics

Hjerteormene mottar næringsstoffer fra de røde blodcellene som omgir hjerte og lunger av vertene. De bor vanligvis i hjertets høyre hjerte og i blodkarene som knytter seg til hjertet --- vanligvis lungearteriene, som tar blod fra hjertet til lungene. Hunder med hjerteorm vil vanligvis ha mild, vedvarende hoste, tretthet etter bare moderat trening, sløvhet, redusert appetitt og vekttap. Katter, dessverre, viser symptomer som kan forveksles med andre lidelser. Disse inkluderer oppkast, gagging, rask pust, sløvhet og vekttap. Noen ganger er tidlig-stadium hjerteormssykdom feilaktig for felin astma eller allergisk bronkitt. Oftere enn ikke, lider de faktisk av hjerteormsassosiert respiratorisk sykdom (H.A.R.D.).

Reproduksjon og livsspann

Kvinnehjertemormene frigir larver inn i blodet der disse mikroskopiske ormene kan leve opp til ett år. Ifølge Animal Life Resources, kan så mange som 5.000 larver utgis per dag. Selv om de holder seg i blodet, utvikler de seg ikke til fullvoksne hjerteormene før de blir plukket opp av en mygg for å modnes og overføres til en ny vert. En gang i en ny kropp, reiser de modne hjerteormene til hjertet og vokser til voksen alder. Voksen hjerteorm kan leve i en katt i to til tre år. De kan leve i hunder i fem til syv år.