Om kunstverk

 

Historie

Ifølge kunstkunsthistoriker Marilyn Stokstad er kunstverk opprettet siden øvre paleolittiske perioden (ca. 42.000 til 8000 f.Kr.). I løpet av den tiden ble kvinner ofte avbildet i skulpturer, hester, bison og andre bilder malt på grottevegger og megalittisk arkitektur - som Stonehenge og gigantiske skulpturer på påskeøya - ble bygget. Siden den tiden har kunst gått gjennom mange tidsperioder, for eksempel: Bronsealderen (egyptiske pyramider), gotisk (som Notre-Dame-katedralen), renessansen (Leonardo da Vincis tid), barokk og moderne. har en lang og rik historie. Hver periode avslører omfattende informasjon om tid og sted hvor den ble opprettet. Kunsthistorikere analyserer kunststykker og svarer på bestemte spørsmål om kunstneriske påvirkninger, stilistiske detaljer, publikum og historisk sammenheng.

Typer < / h2> Visuell kunstverk kan manifestere seg i mange former, inkludert arkitektur, skulptur, malerier, tegninger, masker, keramikk, instrumenter, veggmalerier og glass. I tillegg er kunstverk ofte kategorisert etter sin unike stil, som kubisme, impresjonisme, abstrakt, realisme Mange kunsthistorikere, samlere, kjennere og selgere har en foretrukket type og kunststil. Mange kjente artister er kjent for å skape kun en bestemt type kunst - Van Gogh og ekspressionistiske malerier, Annie Leibowitz og fot ographic kunst, og Frida Kahlo og naturlig surrealisme.

Formål

Opprettelse av visuell kunst er et ytre uttrykk for kunstnerens sanser, erfaringer, paradigmer og følelser. Kunstverk brukes ofte til religiøse og åndelige formål, som ritualer, danser og dekorative innredning. Artwork er også ment som et middel til å bruke fantasien, kommunisere på en ikke-verbal måte, forholde seg til universelle ting, underholdning, politiske og sosiale uttalelser, søke etter mening, hendelse, hilsen, humor, historisk opptak, historiefortelling, følelsesmessig og psykologisk helbredelse og som et middel til propaganda. Andy Warhol forklarte en gang at 'En kunstner er noen som produserer ting som folk ikke trenger å ha, men at han av en eller annen grunn tror det ville være en god ide å gi dem.'

Identifikasjon

Kunsthistorikere og kjennere kan identifisere, date og studere kunstverk på en rekke måter. De ser etter fysiske bevis som tyder på kunstens alder. For eksempel ble spesifikke materialer bare oppfunnet de siste hundre årene (for eksempel plast ). I tillegg kan kunstverk identifiseres ved dokumentasjon, hvis tilgjengelig (for eksempel et pålagt brev til et kirkemaleri). Visuelle ledetråder kan fortelle et vell av informasjon om et kunstverk, for eksempel bruken av en hårstil i et maleri kan tyde på tidsperioden der den ble opprettet. Illustrasjoner kan også identifiseres ved sin stilistiske detaljering. Undersøk hvordan den ser ut, materialene som brukes og verktøyene som er nødvendige for å lage kunstverk, for å lære mer om et kunstverk.

Ekspert Insight

Ordforråd om kunstverk kan b e så rik på dybde som selve kunstverket. Kunstelskere brukte ofte spesialisert terminologi for å beskrive kunstverk, inkludert form, sammensetning, teknikk, materiale, linje, farge, tekstur, volum, plass, symbol og perspektiv. Ofte brukes kunstordforråd for punktovertalelse, elementbeskrivelse og kontekstanalyse. De som er interessert i kunsthistorie, diskusjon og eierskap, bør lære viktig kunstverk som er vernacular for å beskrive ordløs visuell kunstverk i nøyaktig og fargerik detalj. Kunstverk er et vanlig uttrykk for en original, visuell kunst som er fullført av en dyktig, skolet og observant kunstner. Kunstverk kan omfatte en fysisk ting, så vel som en abstrakt ide. Kunsthistorikere og kjennere studerer kunsthistorie, identifiserer kunststykker og analyserer kunstverk i historiske, sosiale og fysiologiske sammenhenger. Visuell kunstverk er ofte tilgjengelig for forbrukerkjøp, personlig nytelse og museums- eller galleriutstilling.