Slik beregner du en Tornado s vindhastighet

 

1.

Vurder den alvorligste fysiske skaden gjennom hvilken tornadoen gjorde nedslag. (Meteorologer har flyet til å foreta luftenundersøkelser for å bestemme stien til tornadoen.) Vær oppmerksom på graden av skader på skorsteiner, skilt, vegger, tak, fundament og grunne og dyprotede trær.

2 .

Se opp en Fujita-skala. Se Ressurser for en lenke til skalaen. Du vil kanskje ta skalaen med deg til nettstedet for å matche skader med skalaens beskrivelser.

Hvis du for eksempel finner tog (ikke bare bokser) veltet, eller finner du de fleste trær i en skog oppstyrt, da var tornadoen minst en F3, nivået refererte til et vindhastighetsområde på 158 til 206 mph.

3.

Differensiere mellom konstruksjonskvaliteten mellom forskjellige skadede hus. Enten sterk eller svak grunnlag ble oppdrettet, skiller en F4 (207-260 mph) fra en F5 (261 til 318 mph) tornado. For eksempel kan et sterkt fundament ha stenger som går i bakken og opp i det første gulv. Et svakt fundament kan ikke forankres i bakken.

4.

Se etter objekter som ble drevet noen vei. Finn innbyggere som kan fortelle deg hvor langt fra deres opprinnelige posisjon de fløy. For eksempel ville en bil kastet 10 fot mot 100 meter skille mellom en F4 og F5 tornado.

Tips og advarsler

  • Forbedre d Fujita Scale er mer detaljert, og har erstattet Fujita-skalaen for offisielle vurderinger av tornado vindhastighet.
  • Laymen er mer imponert over skade enn den erfarne landmåleren, så husk å ikke oppblåse naturen til skader; ellers kan du plassere tornado i en høyere vindhastighets kategori enn det egentlig var.
  • Meteorologer bruker to måter å måle en tornado s vindhastighet: Doppler radar og etter storm skade. Den tidligere er mer en tilnærming til tornado chasers som drar rundt en mobilradar og farlig nært til trakten skyen. Dette er ikke en gjør den-en-selv-tilnærming. Den sistnevnte, en rettsmedisinske tilnærming som bruker en ødeleggelsesgrad for å bedømme vindhastigheten, er enkel nok til en lekmann å bruke. Merk at for å bruke det, ville du vurdere skade på bakken. Dette krever at tornado å faktisk røre ned, eller foreta grunnkontakt, for å vurdere vindhastigheten.