Veibeskrivelse for å skrive en ABC-bok

 

1.

Velg et tema for boken din - for eksempel dyr, mennesker, mat, land, natur eller husholdningsobjekter - som vil appellere til barnet ditt. Uansett hvilket tema du velger, må du sørge for at det er plass til alle bokstavene i alfabetet, inkludert Q, X og Z.

2.

Tilordne ett stykke konstruksjon eller skrive papir til hver bokstav i alfabetet, slik at boken din er 26 sider lang. På hver side tegner du brevet som et hovedbokstav i øvre høyre hjørne.

3.

Skriv nederst på hver side i store små bokstaver, skriv navn på dyret, objektet, personen etc. som tilsvarer brevet - for eksempel 'løve', 'brannmann' eller 'hus'. Avstå fra å bruke ord som representerer immaterielle eiendeler, for eksempel 'lykke', 'fred' eller 'rask', som du vil at barnet ditt umiddelbart skal knytte hvert bilde med tilhørende brev og ord.

4.

Illustrer hver side. Du kan bruke markører, fargeblyanter eller fargeblyanter, men tegningene dine skal være levende, fargerike og store nok til å fange opp barnets oppmerksomhet. Prøv å ikke inkludere unødvendige figurer på tegningen, bortsett fra enkle bakgrunner, da du vil at barnet ditt skal fokusere på hovedbildet på hver side. Hvis du foretrekker det, kan du klippe bilder ut av blader og lime dem inn på hver side .

Gi boken en tittel og lage et deksel med konstruksjon eller skrivepapir. Du kan innlemme barnets navn i tittelen - for eksempel, 'Jamie s første ABC-bok. 'Du kan dekorere dekselet, men du liker og til og med lime inn bilder av barnet ditt på forsiden. Du kan også lage et bakdeksel og dekorere det også.

6.

Bind boken din ved hjelp av en tre hulls slag langs venstre side. Veve et bånd gjennom hullene og bind det på en attraktiv måte.

Tips og advarsler

  • Du kan konvertere ABC-boken til en fargebok ved å tegne skissene på hver illustrasjon og ikke fargelegge dem. Hvis du velger å gjøre dette, kan barnet bruke mer tid på å engasjere seg i boken, da den vil gi henne en ekstra handling ivighet.
  • Du og barnet ditt kan lage boken sammen. For eksempel kan du komme opp med ordene, og han kan tegne bildene, eller omvendt.
  • ABC-bøker hjelper ikke bare å lære og styrke bokstavene i alfabetet til små barn, men også hjelpe dem å lære å lese. Bokhandlere og nettbutikker har mange ABC-bøker til salgs, men å lage ditt eget alfabetbok er mye billigere, og du kan velge ditt eget tema og illustrasjoner. Du kan også tegne og skrive om dyr, steder og personer barnet ditt vet godt om å engasjere henne og hjelpe henne å lære henne brev raskt.