Beskrivelse av terrestrisk økosystem

 

Gressløk

Gressløk økosystemer er definert av grøntplantas dominans, som enten kan være sodforming eller hauggress.

Ørken

Klima er den primære definerende faktoren for ørkenbaserte økosystemer hvor fordampning fra Landet overskrider mengden nedbør økosystemet mottar, og favoriserer derfor planter som er tilpasset tørre forhold.

Boreal Forests

Boreal skoger består av nåletrær eller evergreens, med områder av lav-, mos- og lavbuskunderlag på steder der det er tilstrekkelig sollys kan trenge gjennom skogen.

Broadleaf Forest

Broadleaf skoger inneholder fire grunnlag definert av vegetasjonen: himmelen av trær, en nedre baldakin av underdommende trær, et busklag og et grunnlag som består av gress, forbruker og bregner.

Tropisk regnskog

En tett baldakin av dominerende og underdominerende trær er den primære vegetasjonen i en tropisk regnskog, med lavere lag bestående av skyggeanpassede urteplanter og unge trær. Et økosystem består av både levende og ikke-levende elementer. Sammen danner disse komponentene et nettverk av sammenhengende relasjoner. Et økosystem definerer denne økologiske enheten. Forskere har utviklet ulike metoder for å klassifisere økosystemer. Klassifisering av landbaserte økosystemer er basert på en underliggende likhet av vegetasjon.