Diode Test Methods

 

Kretstesting

Testing av en diode mens den går i en krets kan indikere tilstanden. Når det er ledende, er spenningen over dioden lik med dens forgreningsforspenning, omtrent .5 til .8 volt.

Motstandsmålinger

Dioder kan måles utenfor en krets ved hjelp av et digitalt multimeter (DMM), men motstand lesningene er uforutsigbare fordi målerenes interne spenning muligens ikke er høy nok til å overvinne diodeens knutepunkt.

DMM Diode Setting

En diodeinnstilling er tilgjengelig på de fleste DMMer. Meterens nåværende kilde fører til at spenningen stiger til dioden går. Noen meter har en visuell eller hørbar indikator på at dioden er god.

Zener Testing

Den eneste pålitelige DMM-testen på en zener diode er å se at det bryter ned ved den angitte bakspenningen ved bruk i kretsen.

Transistor testere

Transistor testere er spesialiserte enheter for å kontrollere ytelsen til halvleder enheter. De kan brukes til å kontrollere driften av vanlig og zener dioder. En diode er en elektronisk enhet som utfører strøm i bare én retning. Når det er ledende, er det et lite spenningsfall som kalles kryssningsforspenning. Zener-dioder utfører i motsatt retning når en bestemt spenning påføres.