Forskjellen mellom vanlig mais og popcorn

 

Søtkorn

Søtkorn, som er avlet for søthet og ømhet, blir hovedsakelig dyrket for å spise av cob, eller for konservering og frysing.

Popcorn

Popcornkjerner utmerker seg av en veldig hardt utvendig skall som dekker et mykt, stivelsesholdig senter. Den hvite stivelsesmassen som er popcorn, vises når kjernene eksploderer og vender ut.

Hvorfor Popcorn Pops

I motsetning til vanlig mais, er skroget av en popcornkjerne ikke-porøs og faller damp når den blir oppvarmet. Når dampen skaper nok trykk, eksploderer kjernen.

Forskjeller i høsting

Søtt mais høstes når kjernene er i øvre ømhet. Popcorn blir imidlertid ikke høstet før planten blir brun. Fuktigheten i øret må være mindre enn 25 prosent for at kornet skal kunne skje riktig, ifølge Jones Popcorn.

Plantekorn

Popcorn og søtt mais bør ikke plantes sammen i samme hage, sier Purdue Universitetssenter for nye avlinger og planteprodukter, fordi hvis de kaster pollen på samme tid, kan den sukkermorskens kvalitet bli kompromittert. I noen Native American folklore ble det antatt at kornkerner var bebodd av ånder. Når kjernene var oppvarmet, ble åndene sint og briste ut av deres hjem i et dampspud. Vi vet nå at hemmeligheten til popcorn ligger inne i skroget.