Hva er en Flash Flood Watch?

 

Flomfloder

En flomfeil er preget av en rask økning i vannvolumet i en strøm, spesielt innen seks timer etter hendelsen som fører til at vannet stiger. Flammeflom kan forekomme i våte eller tørre områder. Slike hendelser følger ofte store nedbør, men kan også være forårsaket av feil i en menneskeskapte dam eller en naturlig isdam.

Flash Flood Watch

En flash-flomklokke utstedes når værstasjonen forutsier at forholdene er gunstige for utvikling av en flomflom i et område. Værserviceklokker brukes til å advare offentligheten om at risikoen for værfare er signifikant, men at forekomsten ikke kan forutses nøyaktig.

Advarsel om flomfeil

En flomfarevarsel utstedes når en flomfeil er høyt sannsynligvis, er i ferd med å forekomme eller faktisk oppstår. Værvarselsvarsler brukes til å advare offentligheten om forhold som utgjør fare for liv eller eiendom. Nasjonal værstjeneste utsteder flomovervåkingsklokker og advarsler som en del av deres normale operasjoner. Disse værforholdsprognosene er ment å varsle publikum om potensielle farer i deres område.