Hva er en Jejunostomi Feeding Tub?

 

Definisjon

Jejunum er en del av tynntarmen, like under magen. Et Jejunostomy-rør, også kalt et J-rør, settes inn i jejunum gjennom magen. J-rør brukes til å gi næringsstoffer til de som ikke kan spise riktig.

Hvordan J-rør fungerer

Formålet med et J-rør er å omgå magen og la næringsstoffer komme inn i tarmkanalen direkte. Flytende ernæring, laget av blandet mat, eller en kommersiell formel, strømmer gjennom røret. Røret tillater også levering av medisiner.

Pasienter

J-rør brukes til personer med alvorlig anoreksi, bukspyttkjertel sykdom, malabsorpsjonsforstyrrelser, leversvikt og metabolsk stress. Comatose individer og de som ikke er i stand til å spise på grunn av traumer på hodet eller nakken, kan også bruke et J-rør.

Pumpe

En fôringspumpe skyver næringsformelen gjennom røret. Når pasienten slippes ut fra sykehuset, blir hun trent på riktig bruk av røret hjemme. En sykepleier kan også besøke pasientens hjem for å hjelpe eller trene.

Forholdsregler

J-rør må skylles med lunkent vann før og etter bruk av formel eller medisin. Pasientene må passe på å ikke støte eller Trekk ut J-røret. Cincinnati Children's Hospital anbefaler at barns J-rør tapes til klær eller festes til kroppen med elastisk gaze. For personer med tilstander eller sykdommer som alvorlig påvirker fordøyelsen eller absorpsjon av næringsstoffer, kan et Jejunostomy-fôrør være en livredder. Jejunostomy feedings kan gi individer energi, slik at de kan komme tilbake til deres normale aktiviteter.