Slik justerer du fargebilder med iPhoto

 

1.

Åpne iPhoto og velg bildet fra arrangøren under et bestemt album eller arrangement eller fra kategorien Alle bilder. Dobbeltklikk på bildet for å begynne å jobbe med bildet. Klikk musen på 'piler' knappen, som vil hente flytende redigeringsverktøylinje.

2.

Flytt musen til bunnen av bildet for å vise redigeringslinjen. Fra redigeringslinjen velger du JUSTER for å åpne justeringspanelet. Legg merke til at det er en rekke justeringer som kan gjøres til bildet. Du kan justere metning, høydepunkter, skygger, kontrast og mange flere bildekvaliteter ved bare å flytte skyvekontrollene.

3.

Siden dette bildet er for mørkt, vil jeg først flytte skyvekontrollen for å justere eksponeringen. Dette korrigerer 90 prosent av bildeproblemene. Det ble skutt på et nattspill på 1600 ISO, og selv om lysene kan virke lyse på spillet, er de egentlig ikke. Skyting med en lukkerhastighet på / 1250th av et sekund fryser handlingen, men selv om objektivet er bredt åpent, vil bildet bli undereksponert.

4.

Juster fargetemperaturen. Siden spillet ble skutt om natten under lys og kameraet ble satt til AUTO WHITE BALANCE, trenger det bare en liten fargetemperaturjustering. Denne justeringen gjør fargene mer truende til den aktuelle scenen. Hvis du skjøt innendørs uten blits, vil du bruke dette til å justere fargen og gjøre den mer livlig.

5.

Forbedre skarpheten i bildet med skarphetjusteringen. Sammenlign dette bildet med den forrige ved å sammenligne bokstaver på uniformet. Jeg setter skarpheten til maksimum for å gjøre sammenligningen enklere. Hvis bildet har noen gjenstander fra høy ISO-innstilling eller lavt lysnivå, kan du redusere dem ved hjelp av glidebryteren REDUCE NOISE.

6.

Dette er det endelige bildet, som er mye bedre enn originalen. Det er viktig å huske å lagre bildet under et annet navn, slik at du ikke bruker innstillingene til originalen. Alltid lage en kopi av bildet før du starter og redigerer kopien. iPhoto vil gjøre endringer automatisk til bildet du redigerer når du er ferdig. På den måten er du sikker på å bevare originalen, så du kan alltid starte med originalen hvis du vil foreta ytterligere endringer.

Tips og advarsler

  • Eksperimenter med alle skyvekontrollene og kontrollene for å bli kjent med iPhotos muligheter.
  • Bruk alltid bildekopier for å bevare integriteten til bildearkivet ditt.
  • iPhoto er et bildebehandlings- og administrasjonsprogram som er en del av iLife Suite-produktene som følger med operativsystemet Apple OS-X. Selv om det er et program rettet mot nybegynnere, inneholder det noen fargearbeidingsverktøy som lar brukeren korrigere for fargeeksponering og temperatur. Den opprinnelige bildet ovenfor, er for mørk som du kan se, og ikke med riktig fargetemperatur. Følg trinnene i denne artikkelen for å lære hvordan du utfører grunnleggende fargekorrigeringer ved hjelp av iPhoto.