Slik kobler du en voltmeter

 

1.

Koble fra strømmen til en hvilken som helst krets du jobber på.

2.

Velg et sted i kretsen for å måle spenningen . Avhengig av gjeldende belastning og serieresistens, kan spenningen variere mye i hele kretsen.

3.

Lag en lengde ledning som er vurdert for spennings- og driftsforholdene til kretsen. Kutt to lengder av ledningen lenge nok til å nå fra måleren til målingsstedet.

4. Bruk ledningsstripperne til å fjerne en tommers isolasjon fra begge ender av hver ledning.

5.

Plasser den ene enden av hver ledning under voltmeterets skrueterminaler. Vri ledningen med urviseren rundt skruen og stram den.

6.

Koble den første ledningen fra apparatet til den ene siden av kretsen. Denne ledningen kan være koblet til en batteriterminal, en kabelskrueforbindelse eller direkte til en ledning ved hjelp av en skjøtkontakt. For DC-kretser, koble jordledningen fra måleren til batteriets jordklemme, en jordkontakt eller jordledning i kretsen.

7.

Koble den andre ledningen fra meter til motsatt side av kretsen.

8.

Koble strømmen til kretsen igjen og kontroller at måleren er funksjonell.

Tips og advarsler

  • Hvis du kun kobler en meter til en krets midlertidig, se etter testledninger som kan klemmes til eksponerte ledere.
  • Vær alltid forsiktig når du jobber nær utsatte ledere.
  • Voltmåler måler elektrisk potensial (spenning) på et gitt punkt i en elektrisk krets. Voltmåler kan måle vekselstrøm (AC) eller likestrøm (DC). Noen voltmetre kan måle begge deler. Noen voltmetere kan byttes mellom flere områder, mens andre kun måler et enkelt fast rekkevidde. Velg et voltmeterområde hvor de forventede spenningene er mer enn 50 prosent av måleområdet.