Hva er funksjonen til et mikroskop?

 

Grunnleggende lysfunksjoner

For å fungere skikkelig, må et mikroskop være rent og ryddig for riper. Lyset reiser fra lyskilden og gjennom lysbildet. Dette lyset må passere gjennom prøven på lysbildet, og skape et forstørret bilde i mikroskopet.

Stabilitet

Et mikroskopisk lysbilde er i hovedsak en plattform som holder prøven. Lysbildet, sammen med sceneklemmene og en liten firkantet glidelokk, holder prøven på ett sted. Slipdekselet tjener til å holde væske og innholdet stasjonært, slik at glidelåsen kan settes til eller fjernes fra mikroskopet uten å spyle.

Lagring

Et mikroskoplid er også en måte å lagre prøver etterpå. Når glidelåsen påføres, kan glidelåsen fjernes fra mikroskopet og lagres i en spesialisert boks. Nøyaktige lagringsmetoder for lysbilder varierer ut fra det spesielle prøven på lysbildet. Blod, for eksempel, må kanskje lagres ved en annen temperatur fra en forurenset vannprøve. Et lysbilde er en viktig komponent i et mikroskop. Det er et tynt stykke glass som holder prøven mikroskopet vil forstørre. I vanlige mikroskoper plasseres lysbildet ofte på scenen og holdes på plass med klipp.