Om portretter

 

Identifikasjon

Et portrett er oftest et maleri, en skulptur eller et fotografi, men det kan være en kunstnerisk visuell representasjon som fanger likheten til et individ, inkludert de som er opprettet ved hjelp av blandede medier og funnet gjenstander. I den mest tradisjonelle formen av ordet viser et portrett tydelig sitterens ansikt og uttrykk. I moderne tid er det imidlertid ikke nødvendig for et portrett å nøyaktig likne som blir portrettert, forvrengning og abstraksjon har blitt vanlig i portrett som kunstnere fortsetter å utvikle nye stiler og måter å uttrykke seg på. Portretter produsert av slike kunstnere som Pablo Picasso og Andy Warhol er eksempler på dette.

Betydning

I gamle dager, før kameraer eksisterte, malte og skulpturelle portretter var nødvendig for at det skulle være visuelle poster over hvilke individer som så ut. Emnene i portretter var ikke alltid nøyaktig representert - som kunstneren kanskje har tenkt eller har fått i oppdrag å flette sitteren - men portretter inneholder alltid Egenskaper som gjør motivet enkelt identifiserbart. De rike og fremtredende hadde spesielt portretter av seg selv malt av dagens ledende kunstnere, og disse fungerte som status symboler.

Hensyn

Hvis du er en aspirerende portrettkunstner, er det flere medier du kan velge mellom å spesialisere seg på. Materialer som trekull, pastellkritoner, oljer og akvareller har alle blitt brukt til å skissere og male portretter over tid. For å strekke dine kunstneriske grenser kan du også hente et kamera og eksperimentere med portrettfotografering. Å finpusse dine ferdigheter før annonsering av tjenestene dine, kan du til og med begynne med et selvportrett, noe som er resultatet når en kunstner maler eller skiller sitt eget bilde. Noen av de mest kjente artister som har minst ett selvportrett er Vincent Van Gogh, Rembrandt, Leonardo da Vinci, Frida Kahlo og Titian.

Misforståelser

Motivet til et portrett er ikke alltid en person; Husdyrportretter har blitt stadig mer populære, og de som har råd til å gjøre det, har vært kjent for å betale profesjonelle kunstnere til å male sine kjæledyr i stedet for å bare ta bilder av dem. Portretter er ikke opprettet utelukkende for de levende heller, som begravelsesmasker laget av ansikter fra fremtredende personer som nettopp har gått bort, er også en slags portrett, og malte eller skulpturelle posthumme portretter er vanlige i historien som hyllest til kjære eller døde ledere .
Et annet falskt inntrykk er at portretter er begrenset til visuell kunst. I litteraturen er en detaljert disseksjon, analyse eller undersøkelse av en person eller ting på samme måte betraktet som et portrett.

Fordeler

Den som oppgir et kunstnerisk gjengitt portrett, har plass til å være kreativ. For eksempel i et familieportrett, selv om et familiemedlem er avdøde eller selv om de individer som utgjør familien aldri har satt opp et fotografi sammen, kan et malt portrett minne om familiens eksistens. Det samme gjelder for en person - til tross for ikke å ha reist til en favorittplassering eller ikke blitt født i en bestemt epoke, kan noen få disse elementene til stede i et portrett. Fotografering i vintagefotografering tillater at de som ønsker det, kan kle seg i klær fra en annen tidsperiode og gir den riktige bakgrunnsinnstillingen for å gi portretter tatt på denne måten en tilsynelatende autentisk stemning. De som ønsker å legge igjen et portrett for ettertiden, har noen få stiler å velge mellom. For eksempel er det hodeskuddportretter, hvor sitteren har en ren bakgrunn bak ham og stirrer direkte på kameraet for å engasjere betrakteren. Det er også portretter der motivet inneholder ting som forteller historien om livet hennes, eller i det minste gir publikum ledetråder om sitt yrke og interesser. Dagen da det var en stor begivenhet for kjente artister å få portretter akseptert til visning på salongen i Paris, er langt borte, men portretten fortsetter å utvikle seg.