Slik reduserer du spenningen på et 12 Volts system til 4 Volt

 

Spenningsdeler

1.

Bestem Ohms lov for motstander som brukes som spenningsdelere. Formelen for en veldig grunnleggende med to motstander er Vout = Vin * (R2 / (R1 + R2)).

Konstruer en spenningsdeler ved å lage en seriekrets. Fest den positive siden av strømkilden til den ene siden av 660 ohm motstand, og koble den frie enden av komponenten til den ene siden av 330 ohm motstanden. Koble den gjenværende terminalen til den negative siden av strømforsyningen.

3.

Plasser en multimeter på en DC spenningsinnstilling. Mål utgangsspenningen på den andre motstanden, som er 330 ohm en i dette tilfellet. Den skal være omtrent 4 volt.

Zener Regulator

< p> 1.

Gå gjennom spesifikasjonene og motstands- og kraftformler for 1N749-dioden. Dette kan gjøres ved å studere databladet eller enhetens pakke. Dioden gir en stabil 4,3 volt, og har en effekt på 500 mW. Den maksimale zenerstrømmen, jeg, med 330 ohm motstanden, er (Vin - Vout) / R = 12 V - 4.3 V / 330 ohm = 23 mA. Dette er innenfor diodeens strømstyrke, siden P = IV = 23 mA * 4.3 V = 99 mW.

2.

Konstruer en seriekrets ved hjelp av zener dioden og 330 -ohm motstand. Fest den positive siden av strømkilden til den ene siden av motstanden, og koble motstandens andre ende til den motsatt side av zener dioden, som er den side som er angitt av et merke. Trekk den gjenværende dioden til negativsiden av strømforsyningen.

3. Bruk multimeteret og mål spenningen over dioden ved å plassere en multimeterledning på hver terminal. Den bør lese ca 4,3 volt.

Tips og advarsler

  • Zener-dioden kan være paret med en amp-emitter-følerkrets hvis høyere utgangsstrøm er nødvendig.
  • Motstandere kan være av så mye som 20 prosent av deres nominelle verdi. Bruk en presisjonsmotstand hvis du trenger mer nøyaktighet.
  • Zener må være omvendt forspent, ellers vil det oppføre seg som en vanlig silikondiode. Halvledere er følsomme enheter. Pass på at du ikke overskrider strøm-, strøm- og temperaturverdiene som er oppgitt av produsenten. Vær alltid forsiktig når du bygger elektriske kretser for å unngå å brenne deg selv eller skade utstyret ditt.
  • For å redusere et 12 volt system til 4 volt, bruk en spenningsdeler eller en zener diode krets. Spenningsdeler er laget av seriemotstander. En inngangsspenning er delt inn i en utgang avhengig av verdien av de anvendte motstandene. De adlyder Ohms lov, hvor spenningen er proporsjonal med strømmen med motstand som proporsjonalitetskonstanten. Zener-dioder er optimalisert for å fungere når de er revers-forspent eller plassert bakover i kretser. De må være paret med en strømbegrensningsmotstand til sørge for at de holder seg innenfor produsentens strømkrav.