Hvordan finne volum i geometri

 

1.

Hent volumformelen for den respektive geometriske formen ved hjelp av den elektroniske referansen som er gitt. Volum formel for en solid sylinder er for eksempel 'pi' x radius x radius x lengde. Det konstante tallet 'pi' avrundet til tredje desimalpunkt er 3.142. En slik presisjon er tilstrekkelig for de fleste beregninger.

2.

Mål eller oppnå andre dimensjoner av formen som trengs for volumberegningen. For sylindereksemplet er de radius og lengde.

3.

Bruk formelen fra trinn 1 for å beregne volumet. I vårt eksempel, øke sylinderradiusen til kraften til to, og multipliser med pi konstant og sylinderlengden. Hvis radius er 5,1 cm og lengden er 12,5 cm, så er volumet 3,142 x 5,1 cm x 5,1 cm x 12,5 cm eller 1021 543 kubikk cm.

I geometri måler et volum hvor mye plass okkupert av et tredimensjonalt objekt eller område i rommet. Vanligvis kan volumet finnes fra objektdimensjonene. Den nøyaktige volumformelen avhenger imidlertid av objektets form. Det internasjonale system av enheter (SI) definerer kubikkmeter som en volumenhet, men andre enheter som kubikkcentimeter eller tommer blir ofte brukt.