Hvordan lage en Solar Powered Hiking Stove

 

1.

Åpne paraply og linje innsiden med aluminiumsfolie (blanke siden opp).

2.

Place paraply spiss ned i bakken i et sted med direkte sollys.

3.

Hvis man bruker den reflekterende sol-skjermen i stedet for paraplyen, folde skjermen (blanke side inne) for å danne en skål. Sikre på plass ved hjelp av kanalbånd. Stilling skål for maksimal soleksponering.

4.

Fyll kasserolle med vann eller mat som skal kokes, og deretter dekke med lokk.

5.

Sett potten på kokestativet og slipp potten og stativet i klar plastpose. Forsegle posen (ved hjelp av sin egen selvlukkende tetning eller en ledning vridning).

6.

plassere posen forsiktig med potten og stativ inne i buen av paraplyen. Bruk duktapen til å stikke ovnen i posisjon med maksimal soleksponering og holde den stabil mot vind.

Med en klar himmel og ingen vind, bør temperaturen inne i potten nå så høyt som 350 grader C.
Overvåk koke fremdrift og endre posisjon for å holde maksimal eksponering for sollys eller for å oppnå delvis skygge hvis temperaturen i beholderen blir for høy.

Tips og advarsler

  • Sliping av et termometertips i potten vil i stor grad hjelpe til med matlagingen. Å vite temperaturen inne i potten vil tillate større kontroll uten å måtte åpne posen.
  • Når du er plassert, må du ikke se på reflekterende del av ovnen mer enn nødvendig. Det sterke reflekterte sollyset kan skade øynene dine.
  • En soldrevet stekeovn er relativt enkel å lage, og lettere og mindre farlig enn propan eller flytende brennstoff. Den vil fungere hvor solen skinner.
    Den enkleste komfyren vil være et ark med reflekterende folie med en klar plastpose på den som holder mat eller vann.
    Mer effektive ovner med høyere temperatur fokuserer mer sollys inn i et mindre matlagingsområde.