Brukes for jodkrystaller

  Jod er et naturlig kjemisk stoff som er nyttig og nødvendig for en sunn livsstil. Dette stoffet kan finnes i en fast krystallinsk form eller som en gass - den har ingen flytende tilstand. Krystallene sublimerer direkte fra en fast form til en gassform. Denne nyttige kjemikalien har applikasjoner i medisin, vitenskap og næringsliv.

Tinktur av jod

I mange år har tinktur av jod blitt brukt til å behandle sår via direkte påføring til skaden. Tinktur av jod er laget ved å blande krystallinsk jod med alkohol og vann for å danne et kraftig antiseptisk middel.

Kirurgisk prosedyre inkluderer prepping snittet ved å skrubbe med jodoppløsning. Ifølge Dr. Donald W. Miller, Jr., M.D., dræper jod 90 prosent av bakteriene på huden innen 90 sekunder etter påføring.

Rengjøringsvann

Jodkrystaller er den beste typen desinfeksjonsmiddel for drikkevann. Vandrere og backpackere kan bære krystallene for å desinfisere drikkevann. Fordi den krystallinske formen av jod forblir sterk i lang tid, er krystallene også godt egnet for vannbehandling i områder i verden som mangler i vannbehandlingsanlegg. Disse krystallene bidrar til å forhindre tusenvis av dødsfall på grunn av forurenset drikkevann.

Forebygging av hypothyroidisme

Jodmangel kan forårsake alvorlige helseproblemer. Hypothyroidism, cretinism og en utvidet skjoldbruskkjertel skyldes alt jodmangel. Kretinisme er en nå sjelden form for mental retardasjon forårsaket av mangel på jod i fosteret. Jodkrystaller blandet med natriumklorid (bordsalt) er det beste og enkleste å oppnå kilden til diett. National Institutes of Health sier at 1/4 ts. Iodisert salt gir nesten en hel dags tilførsel av jod. Oceanfisk er også en god kilde.

Pengepenn

Store kontoristene trekker ofte ut små markører og merker på $20 regninger eller høyere valør. De er ved hjelp av forfalskede pengeprøvepenner, som virker ved å fortynne jodkrystaller og kaliumjodid i blekk. Jod i blekk reagerer med fibermaterialene i papiret. Legitim valuta har bomullsfiberpapir og penn vil ikke føre til fargeendring på pengene. Forfalskede penger skrives ut på trefiberpapir, og jod i blekk reagerer med stivelsen i papiret for å legge et mørkbrunt eller svart merke på papiret.