Effektive øvelser i læringslandskapsøkologi

  Forholdene som finnes i et landskap kan ikke alltid være åpenbare. Innenfor et gitt habitat eksisterer det komplekse, sammenhengende forhold mellom plante- og dyrearter. Økologi er studien av disse foreningene. En nærmere undersøkelse vil avdekke hvor disse mønstrene ligger og hvilken rolle hver del av habitatet spiller. For å illustrere disse relasjonene, kan du bruke øvelser som fokuserer på landskapet som helhet for å avdekke den gjensidig avhengighet som finnes i disse habitatene.

Surveys

Utfør en fortegnelse over plantearter for å få plantenes biodiversitetsindeks. Biodiversitetsindeksen kan beregnes i et regneark. Først får du den relative mengden av hver art ved å dividere antallet av hver art som finnes i den totale beholdningen av planter som er tilstede i en representativ kanal. For eksempel, hvis fem forskjellige arter er funnet i et område med 20 planter telt for hver enkelt, er den relative overflod for hver 0,25, 5 delt med 20. Ta dette tallet og multipliser det med den naturlige loggen av den relative overflod, den funksjon, ln, i et regnearksprogram. Deretter tar du det nummeret og multipliserer det med dens relative overflod. Den endelige beregningen er summen av beregningene for hvert anlegg. Et økologisk sunt landskap vil ha en høy biodiversitetsindeks.

Undersøk fugle og dyrearter for å finne ut hvilke arter som er avhengige av en bestemt habitat. Forholdene som finnes i et landskap kan ofte bli avslørt gjennom en enkel undersøkelse av hvilke arter som er til stede. Sammenligning av lignende landskap gir data for å utvikle teorier om landskapsøkologi.

Inventar den ikke-hjemmehørende plantepopulasjonen. Tilstedeværelsen av invasive plantersarter kan ha en skadelig miljøpåvirkning ved å forstyrre balansen i landskapet. Utvikling og urbanisering er vanlige kilder til invasive plantearter, som kan konkurrere med innfødte arter.

Bevaringsplanlegging

Utvikle en forvaltningsplan for et landskap. Utbygging av en plan benytter grunnleggende undersøkelsesdata for å undersøke mulige strategier for å forvalte et habitat. Det tvinger deg til å fokusere på hele økologien i et landskap for den mest effektive planleggingen.

Gjør sammenligninger mellom to lignende landskap. Gjennomfør plante- og dyrelivsbeholdning. Sammenlign de to settene med data for likheter og ulikheter mellom de to. Disse dataene kan danne grunnlag for fremtidig studier av landskapsøkologi.

Opprett en overvåkingsplan. Et landskap fortsetter å utvikle seg og tilpasse seg endringer og forstyrrelser. Disse mønstrene er et viktig aspekt ved landskapsøkologi. De måler ikke bare den nåværende tilstanden i landskapet, men også dens helse og effekten av det ytre miljø.

Overvåkingsressurser

Utfør jordprøving av landskapet. Økologien til et landskap inkluderer både levende og miljøkomponenter som ikke er levende. Jordprøving avslører eventuelle virkninger fra kilder innenfor og utenfor habitatet. Denne informasjonen kan brukes til å vurdere helsen til miljøet.

Utfør vanntesting av vannkropp og bekker. Som jorda påvirker landskapets vannressurser de levende komponentene. Sammenligning av vann og inventar data mellom som habitater kan avsløre mønstre av foreninger mellom disse elementene.