Hvordan lage en skjermhabitat for frosker for et skoleprosjekt

 

1.

Sett opp en fisketank på en stabil overflate, uten direkte sollys. Fisketanken skal ha et tett passende deksel og det skal bygges for å holde tyve liter eller mer, avhengig av arten og hvor mange frosker som skal holdes. Vertikale stridsvogner er gode for vivariums, spesielt for trefrøer som er arboreal (treboliger).

2.

Sett en varmepute under fisketanken og et termometer i tanken . Den ideelle temperaturen til vivarium vil variere i henhold til arten du ønsker å beholde. Frosker krever varme, fuktige klima.

3.

Sett en mørk bakgrunn på baksiden av tanken. Bakgrunnen kan være så enkelt som svart akvariumpapir limt på utsiden av tanken, eller et lag med korkbark, bambus eller treferner på innsiden for et realistisk utseende.

Legg til et underlag for drenering. Et lag av akvarium grus eller egg kasse vil gi overflødig vann et sted å drenere og holde det fra å bli en mos.

5. Legg til et underlag for froskens overflate Coconut husk fiber er ideell, da den er i stand til å tåle høy luftfuktighet og er motstandsdyktig mot sopp. Andre muligheter er kjemisk fri jord, cypress mulch, sphagnum eller torvmose og orkide bark.

6.

Dekorer tanken med levende eller plastiske planter, drivved, grener og stein. Legg til mange perches og steder å klatre. Anbefalte levende planter inkluderer slange planter, pothos og philodendron og eventuelle giftfri planter som blomstre i varme og fuktighet er et alternativ.

Legg til en bred, grunnvannskål på bunnen av vivarium. Legg bare av deklorert ferskvann, RO (omvendt osmose) eller destillert vann til utstillingen, og bytt vannet ofte.

8. Legg en sprøyteflaske fylt med dechlorert, RO eller destillert vann ved siden av vivarium. å være tapt to ganger daglig for å opprettholde høy luftfuktighet. Fuktigheten i vivarium bør til enhver tid være nær 80\%.

9.

Legg til belysning, spesielt hvis du inkluderer levende planter. UV, florescerende eller fullspektret lys bør være på om dagen. Pass på at du slår av lysene om natten, da froskene trenger hvileperioder fra lysene.

Tips og advarsler

  • Det må være noen air- strøm til stede for å holde planter i live og sopp i sjakk. En hette med delvis skjerm er den beste måten å oppnå flyt uten å ofre fuktighet.
  • Vær sikker på at lysene er utilgjengelige for frosker, eller de kan brenne seg selv på pærene.
  • En enkel innendørs frosk habitat, også kalt en vivarium, kan enkelt bygges i et klasserom ut av en gammel fisketank. Denne oppsettet er egnet for giftedyrsfrøer, brannbellied padder og de fleste tre frosker. Mer utførlige versjoner kan bygges med undergrusfilter og en foss, noe som gjør tanken halvland, halvvann.