Wire Gauge Definition

 

Definisjon

Wire gauge er en standardisert måling av tråddiametre. Hver måler har et tall som representerer en bestemt bredde av ledning.

Typer

Det finnes to typer trådmålere: American Wire Gauge (AWG), som varierer fra 000000 (6 nuller) til en bredde på 56, og Imperial Standard Wire Gauge (SWG), den britiske standarden, som har målinger fra 0000000 (7 nuller) til en bredde på 50.

Misforståelser

Selv om måleverdiene for AWG og SWG sammenfaller mellom (000000 og 50 ), betyr dette ikke at ledninger med samme måle vil ha samme diameter.

Måleenhet

Trådmåleren måles av en enhet som også er kjent som en 'måler'. Denne måleren er vanligvis en rund sirkel med tall og hull i hvilke ledninger er montert for å bestemme størrelsen.

Bruke måleren

For å måle en ledning med en måler, skyv den inn i hullet som er nærmest i størrelse til ledningen. Det best passende hullet identifiserer måleren på ledningen. Det er mange forskjellige typer ledninger. For å organisere og identifisere dem, klassifiseres de etter størrelse. Denne standardiserte måling er kjent som 'wire gauge.'