Hvordan lage en Book Franchise

 

1.

Opprett en oversikt over flere bokstaver. For en vellykket franchise er det viktig å ha en historielinje på papir for flere bøker om gangen. En vellykket bokfranchise vil trolig inkludere flere historielinjer som går fortløpende, eller i det minste knytter seg inn i andre historier. En oversikt i en notatbok kan være en av de beste måtene å se på en generell franchiseidee før du begynner.

2.

Lag et kaste av tegn som kan bidra til å drive din historie . Selv om du har en hovedperson, vil et kast av tegn underveis bidra til å holde en historie frisk og gi nye retninger. Don Pendleton 's' Executioner 'er et eksempel på en vellykket bokfranchise, hvor en mann kjemper for en krig mot mafiaen. Han møter uoffisiell hjelp underveis fra politimyndighetene som blir gjenværende tegn. Don solgte franchisen i tidlig på 1980-tallet, etter å ha skrevet bare 30 bøker, og det fortsetter fortsatt sterkt i 2010. Den første hovedpersonen er den samme som fans har hatt i generasjoner, bare krigen er nå en krig mot terrorister i stedet for mafiaen.

3.

Opprett en begrenset serie i begynnelsen. Mange bokfranchiser starter som en trilogi og blir en franchise når leserens krav krever det. Dette var tilfelle med Anne Rice's 'Vampire' 'trilogi. Fokuser oppmerksomheten på trilogien, med intensjon om å forlate en åpning på slutten av trilogien som du kunne fortsette i flere bøker hvis situasjonen oppstår.

4.

Fokus på å skrive en bok om gangen. Planlegging for en franchise kan være en gamble, selv om du tror at historien din er stor nok til å skape en franchise. Fokus på boken ved hånden, om det er første, andre eller tredje i trilogien din. Arbeid fra din disposisjon, men vær ikke redd for å la historien gå i en annen retning hvis det føles riktig for deg. Historien som utvider seg og tar et eget liv utover det du opprinnelig tenkte, er ofte starten på en franchise.

Tips og advarsler

  • Ingen kan virkelig forutsi hva som vil eller vil ikke bli en vellykket franchise, så den beste tilnærmingen er å skrive historien din en bok om gangen og se hvor den fører.
  • En bokfranchise er en serie bøker skrevet av en enkelt forfatter eller mange forfattere som utgis regelmessig og er basert på gjentatte tegn. Brian Lumley 's' Necroscope '-trilogien blomstret i en franchise på grunn av populariteten til de opprinnelige bøkene. J.K Rowlings' 'Harry Potter' ble en franchise, men det måtte begynne med en bok. Mens du ikke kan forutsi om historien din vil bli en lukrativ franchise, kan du skrive med det formål å lage en historie som går utover bok en.