Mynt Sølv Vs. Sterling Sølv

 

Målesystem

Renheten av sølv legeringer måles ved millesimal finhet eller antall deler av sølv per tusen. Med andre ord, 800 sølv ville være 80\% rent.

Mynt sølv

USAs regjering begynte først å bruke myntsølv i 1792, men på den tiden kunne renheten variere fra 750 til 950 per tusen. I 1906 vedtok USAs regjering en lov som definerte mynt sølv som 900 deler per tusen.

Sterling Silver

Begrepet sterling sølv ble brukt til å representere den juridisk definerte renheten til britiske sølvmynter. Det er 925 deler per tusen og resten består vanligvis av kobber.

Kontrast

Sterling sølv er vanligvis litt renere enn mynt sølv (husk at gamle mynt sølv kan variere i renhet), og det kan være verdt en litt mer. Forskjellen er ganske liten, men de vil ofte være identiske i utseende.

Legeringer

Rent sølv er mykt og vanskelig å jobbe med. Ved å legge til et annet metall i legeringen blir metallet hardere og bedre i stand til å holde en nyttig form. Mynt sølv og sterling sølv er for forskjellige standard legeringer av sølv. Mens sterling sølv er blitt den overordnede globale standarden, ble mynt sølv brukt som en standard for en periode i USA.