Om Oljemalerier

 

Historie

I noen form eller annen har kunstnere malt med olje siden en gang i 5. til 9. århundre i Afghanistan. Det økte i popularitet og ble brukt av omkringliggende regioner i middelalderen. Ved 1400-tallet ble det vanlig brukt i Nord-Europa, gradvis migrering sør. Under italiensk renessanse var oljemaleri det viktigste mediumet for kunstnere på kontinentet. Den belgiske kunstneren Jan van Eyck kan bli kreditert for å bidra til å popularisere oljemaleri i Europa da han oppdaget at nøtteolje og linolje var de ideelle mediumene for pigment, noe som resulterte i strålende nyanser.

Funksjoner

Den primære egenskapen til olje maling er at de er bundet med tørkeolje. Historisk sett vil oljen bli kokt med en furuharpiks eller røkelse. I disse dager kan oljemaling også inneholde valnøtt, saflor eller valmuefrøoljer, hver med en annen tone, viskositet, glans og tørketid for malingen. En maleren kan kombinere ulike typer oljemaling i et stykke for å skape forskjellige effekter, for eksempel å fremheve brytene av bølger eller leggeskyer i en himmel.

Funksjon

Prosessen med å lage oljemalerier begynner med å forberede lerretet , papir, skifer, tre eller panel. Avhengig av type overflate, kan det være nødvendig å bli primet. Noen artister skisserer en oversikt over sammensetningen før maleri. Deretter forbereder kunstneren paletten ved å blande farger. De kan bruke rør av maling til denne oppgaven, spesielt hvis de planlegger å male friluften (utendørs) eller på stedet på en kafé, museum eller annen offentlig innstilling. De fleste kunstnere bruker pigment med pensler av forskjellige tykkelser, avhengig av detaljnivået og teksten som er ønsket.

Betydning

Oljemaling har blitt brukt til å lage noen av verdens mest varige mesterverk. Pigmentene har dybde og luminescens , og den langsomt tørkende tiden betyr at det er rikelig med tid til å blande den perfekte fargen eller legge til noen siste detaljer. Blant de bemerkelsesverdige artister som jobbet i oljer er Georgia O 'Keeffe, Faith Ringgold, Pablo Picasso, Salvador Dali, Frida Kahlo , Kathe Kollwitz, Leonardo da Vinci, Francisco Goya og Tomaharu Murakami. Deres verk - alt fra veggmalerier til portretter, fortsatt liv til intense sjangermalerier - demonstrerer mediumets rekkevidde.

Advarsel

Begynnende kunstnere blir ofte forført av oljemaleriets dybde og dybde, men det kan være et utfordrende medium for en nybegynner. En av oljemalingens store fordeler - den langsomme tørketiden - kan også være en ulempe for en begynnende kunstner som ønsker å få en ide om hvordan et ferdig arbeid vil se ut. Rengjøring av oljemaling fra børster og hender kan være en rotete og giftige prosess, derfor velger noen artister å jobbe med akryl- eller akvarellmaling. Malerier av de gamle mestere som Titian, Rubens og Rembrandt samt banebrytende moderne verk av Marcel Duchamp og Edouard Manet stod tidstestet på grunn av kunstnerens mesterlige bruk av oljemaling. Flere toner og skygge av Pierre-Auguste Renoir eller den levende dimensjonen til et Mark Rothko kan bare oppnås i olje. Etter mange århundrer av bruk, fortsetter den å være en av de mest brukte mediumene.