Slik bruker du glassfiberplastkanter

 

1.

Forbered det området hvor du skal jobbe så vel som din egen kropp. Glassfibergasser er dødelige, selv i små gjør at du vil dekke deg helt. Bruk en beskyttende maske, hansker og dekk kroppen din med bukser og langermet skjorte. Dekk området du arbeider med med en stor tarp for å unngå skade på harpiksen.

2.

Legg fiberglassharpikskantene på området. Legg det første settet tørke helt før du fortsetter.

3.

Snu ned harpiks kantene for å danne en flate Du kan også kutte eller trimme kantene om nødvendig. Harpiksen vil tørke i et ujevnt mønster, men sliping med et fint gruspapir vil gjøre området jevnt.

4.

Påfør et annet lag med glassfiberharpikskanter til området og følg trinnene gjennom igjen. Du vil legge ned den andre frakken, la den tørke og deretter sandke ned i området. Du må kanskje bruke flere frakker, avhengig av hvilket prosjekt du gjør.

5.

Påfør luften med et kropps fyllstoff laget spesielt for kjøretøyet. La fyllstoffet tørke og så sand deg ned i området og du er klar til å gå. Legemidlet dekker eventuelle bukser, dings eller mangler som ligger bak på glassfiber.

Tips og advarsler

  • Prøv å la harpiksen tørke i et område der Temperaturen er varm, men fuktigheten er lav. Dette vil hjelpe det å tørke raskere enn det ellers ville.
  • Arbeid alltid i et godt ventilert område. Dette reduserer sjansene for innånding av glassfibergasser selv etter at du har fullført prosjektet ditt.
  • Fiberglass harpiks er et populært produkt for mange prosjekter, men de fleste av disse involverer biler. Produktet brukes på bilstereoer, høyttalere og utvendig på bilen. Selv om det er ganske enkelt å bruke, trenger du de riktige produktene og beskyttelsesutstyret.