Hjemmelaget Rain Catcher

 

Materialer

For å lage din egen regnfanger, få en plastbeholder med en flat bunn som har eller kan endres for å ha en åpning øverst som er i samme størrelse som bunnen. Hvis disse målingene ikke er konsistente, vil nedbørene ikke være nøyaktige. Få en linjal, litt tape og permanent markør.

Montering

Monter regnefangeren ved å kutte plastkanoen slik at åpningen i toppen vil være den samme bredden som den flate bunnen. Ideelt sett bør designen lage en sylindrisk plastbeholder som har samme bredde helt ned. Dybden på beholderen er ikke så viktig som dette ikke vil endre nedbørsmengden. < br />
Tape en linjal til siden av krukken. Sørg for at linjens ende er på nøyaktig samme nivå med bunnen av beholderen. Bruk markøren din til å forsiktig markere av dybden på Beholderens side og skriv inn tallene. Gå tilbake og merk av halv- og kvart-tommers merkene mellom tommene.

Regnfangeren er klar til bruk. Alt som må skje er for å plassere den utenfor og vente på regnet.

Mulig forsøk

For bedre å forstå hvordan en regnfanger arbeider kan studentene delta i et klasseprosjekt som vil hjelpe dem å forstå hvordan nedbørsmengder varierer fra sted til sted. Kryss opp en sprinkler midt på et plenområde og be elevene å plassere sine regnfangere der de tror at fangeren vil samle mest vann fra sprinkleren. Sørg for at navnene deres er på regnfangerne. Etter at de har lagt regnfangerne rundt plenen, slå på sprinkleren i en halv time og slå den av. Få elevene til å samle sine regnfangere og sammenligne avlesninger. Forklar elevene hvordan mønsteret til sprinkleren ikke er ulikt værmønstre over hele verden. Plasseringen av sprinkleren hadde noe å gjøre med resultatene, og det gjorde også sprinklerens skudd. Vinden kunne også ha endret resultatene av hver lesning. Nå som de har sett regnefangeren i aksjon, bør studentene ta sine kreasjoner hjem og la dem stå ute og komme tilbake om en måned for å snakke om hvor mye regn de samlet og hvordan forskjellige avlesninger varierer fra nabolag til nabolag. Å lage en hjemmelaget regnfanger til et skoleprosjekt eller som en personlig regnmåler er et enkelt prosjekt som du kan avslutte på bare noen få minutter. Regnfangeren vil indikere hvor mye regn som falt i et bestemt område i en gitt tid. Bruk denne enheten til å registrere nedbør hjemme, eller for å undervise leksjoner i skolen.