Hvordan lage flere eksponeringer

 

1.

Det første trinnet i å lage et eksponeringsbilde er å sette opp utstyret ditt. Ideelt sett ville du ha kameraet ditt på et stativ i det området der motivet ditt vil bli plassert. Kamerautløseren skal stilles inn for manuell trykk og utløsing, noe som betyr at du trykker utløseren og holder den åpen manuelt til du slipper den. Dette vil tillate lukkeren å forbli åpen så lenge du ønsker det. En lukkerkabel er nyttig for denne prosessen, slik at du kan bevege deg mens du holder lukkeren åpen. Still blenderåpningen til en innstilling som ikke vil skape eksponering med lite lys (en smal blenderåpning). Dette vil tillate at lukkeren holdes åpen og lite lys i området som ikke vil skape et bilde.
Sett opp blitzen eller blinker der du vil ha dem. Hvis du har et lite lysfyllingslys, kan du bruke det som så lenge blinkens intensitet er mye større enn intensiteten på fylllyset. Slå av blitsene som er festet til lukkeren, slik at blitsene kun kan avfyres manuelt.

2. < / p>

Sett motivet på plass. Motivet kan være en person eller et stillebenobjekt. Sørg for at motivet faller innenfor kameraets visningsramme.

3.

Slå ut lys som sikrer at bildeområdet er svært svakt opplyst eller helt mørkt.

4.

Trykk og hold utløseren. Ingen blink bør ennå ha blitt sparket På dette punktet brann blitsen eller blinker. Dette intense lyset vil skape en eksponering av bildet. Fortsett å holde lukkeren åpen mens du flytter motivet til en ny posisjon eller legger til et nytt emne osv. Når endringen er gjort e blinker igjen og skaper en annen eksponering. Gjør dette så mange ganger som du vil, og når du er fornøyd, slipp utløseren.

Denne prosessen krever at treningen blir perfekt og det er lettest å gjøre med et digitalkamera, siden resultatene dine kan undersøkes umiddelbart. < br />
Hvis du finner prosessen for frustrerende, husk at du kan oppnå de samme effektene ved å bruke bilderedigeringsprogrammer, slik at du ikke svetter det! Lykke til!

Tips og advarsler

  • Ikke drep deg selv ved å trippe på ledninger eller gjenstander mens du beveger deg rundt i mørket ved et uhell å trekke kameraer og blinker og baker på deg selv og det fattige motivet som bare frivillig hjalp, fordi du ventet på siste øyeblikk for å få studiofotograferingsprosjektet ditt gjort.
  • Fotografering er en kompleks kunst å mestre, men hvis du er dedikert og flink til å mestre tekniske ferdigheter, bør du finne prosessen med å skape flere eksponeringer ganske enkelt.