Vitenskapsprosjekter på planter med musikk

  Terimore-instituttet indikerer at siden 1973 har en rekke eksperimenter som involverer planter og musikk blitt utført. Disse forsøkene har alle avsluttet med forskjellige resultater fordi plantene var alle utsatt for musikk under en rekke forhold. Derfor utforskes vitenskapsprosjekter som involverer effekten av musikk på planter, spesielt av studenter i klasserommet. Typer musikk som planter blir utsatt for, støy som omgir planter og kunnskap om hvorvidt planter vil spire seg raskere hvis de blir utsatt for musikk, er alle mulige vitenskapsprosjekter for elementære gjennom videregående studenter.

Typer musikk

Prosjektet har potensial til å gi innblikk i hva som kan påvirke planteveksten som hjelper bønder og andre involvert i landbruksfeltet. Skoleelever kan eksperimentere med musikk og dens innvirkning på planteveksten ved å spille ulike typer musikk på forhåndsbestemte tider hver dag for planter. Hvis hensikten med prosjektet er å bistå landbruket i lokalområdet, vil det være mest fordelaktig å velge planter som skal brukes som er felles for lokale bønder. Grupper av planter som dyrkes innendørs, kan måles, brytes og deretter bli utsatt for klassisk, land, rock, rap eller andre former for musikk i to uker eller lenger. En kontrollgruppe av planter som 'lytter' til ingen musikk bør også brukes som kan vise om musikk har noen innvirkning på planter. Studentene kan da gjøre sammenligninger av plantevekst og hvilke typer musikk som brukes basert på prosjektresultatene.

Musikk eller støy

Mange antar at de liker musikk, men liker ikke støy. Studentene vil kanskje oppdage om denne ideen også gjelder planter. Denne kunnskapen kan vise seg å være viktig for landbruket i forhold til ulike typer planter som kan være følsomme overfor landbruksmaskiner, lyder eller musikk. Prosjektet krever planter som er felles for samfunnet, og som er like store når de måles. Planter bør omsorg normalt på daglig basis og deretter utsatt for musikk, så vel som gårdsmaskin høres på en tidsplan, som for en time hver dag i to uker. Studentene skal gjøres oppmerksomme på at alle forholdene til plantene skal være de samme, bortsett fra lydene de blir utsatt for for å få positive resultater. Planterne må også måles for vekst flere ganger i uken for å gi en sammenligning mellom plantens vekstmønster.

Spirer

Musikk som spilles for å se om den påvirker veksten i planter, kan også spilles for å se om den påvirker frøsprøyting. Samme prinsipp for forsøket er involvert - spiller musikk på forhåndsbestemte tider på dagen i en periode på omtrent to uker. Planter er imidlertid startet fra frø og utsatt for musikk straks etter at de er plantet i jord. Frøene må opprettholdes normalt, være den samme typen frø og deretter hver utsatt for musikk til de spirer. To forskjellige typer musikk kan spilles for potter av studiekorn, men det bør tas hensyn til ikke å utsette en gruppe frø til begge typer musikk. Et kontrollfrø som er plantet og ikke utsatt for musikk, bør også brukes til å gi en sammenligning mellom de tre frøene og deres vekst.