Bølgelengde Effekt på fotosyntese

 

Bølgelengde

Bølgelengden til en bestemt lysutslipp anses å være avstanden mellom en bakke eller trough i bølgeformen og den neste. Bølgelengder av synlig lys varierer fra 380 til 750 nanometer i avstand fra trough til trough.

Klorofyll

Cholorophyll a, et pigment som finnes i cellene til de fleste fotosyntetiske organismer, absorberer lett lys i fiolett til blått og rødt -range til røde områder. Lys utenfor denne bølgelengden kan ikke lett brukes til fotosyntetisering av klorofyll a.

Tilbehørspigmenter

På grunn av det begrensede området for absorpsjon av det mest fremherskende pigmentet har klorofyll a, planter og fotosyntetiske mikrober også utviklet et sett av tilbehør pigmenter for å absorbere lys av forskjellige farger.

Pigmentabsorpsjon

Mens noen pigmenter overlapper i det de absorberer, absorberer de fleste, som klorofyll a og karoten, for det meste forskjellige områder for å maksimere rekkevidden av bølgelengder som kan absorberes. Sollys og rent hvitt lys inneholder alle farger.

Optimal Range

På grunn av hvordan pigmentene i de fleste planter overlapper, er det farger som er lettere absorbert enn andre.

Overdreven absorpsjon

For mye lys på fotosyntetiske celler kan blegne blader på planter ved å ødelegge pigmenter i løpet av et optimalt fargespekter, hvor de fleste pigmentene kan absorbere mest lys, øker plantens fotosyntetiske utgang. cellene, slik at de ikke klarer å absorbere lys effektivt. Prosessen med fotosyntese utnytter karbondioksid og skaper enkle sukker som driver en celles celler. Imidlertid er ikke alle bølgelengder av lys utnyttet like eller i det hele tatt. Hvilke bølgelengder absorberes og som reflekteres, avhenger av pigmenter i cellen.