Hva er Pollen-levedyktighet?

 

Definisjon

Livskraft er definert som evnen til å leve, utvikle seg eller i tilfelle av planter, å spire når forholdene som er gunstige for planten eksisterer.

Pollenlevbarhet

Dette måles som Prosent av pollenkorn produsert som er levedyktig.

Målebarhet

En metode som forskere bruker, er å plette opp samlede støttere, det mannlige reproduktive organet som holder pollen, i anilinblått fargestoff. Fargen vil bli absorbert av levedyktige pollenkorn. En glidelås er utarbeidet og de farvede kornene regnes under et mikroskop.

Pollenstørrelse

Forskere bruker i enkelte tilfeller elektronpartikkelteller for å analysere pollen for levedyktighet. De har lært at levedyktige pollenkorn er større enn de sterile kornene, slik at tellerne bare teller partiklene som er av en viss størrelse.

Pollenlager

Selv om pollen har den beste muligheten for å være levedyktig når den er frisk, Noen hagebrukere dyrker pollen og lagrer den. Pollen beregnet for bruk utenfor et en- eller to-ukes vindu når kornet regnes som levedyktig, er kjølt. Varme fører til at pollen avtar. Siden blomster krever pollinering for at vertsplanter skal reprodusere, er det viktig at pollen som brukes er levedyktig. Pollen anses steril er ute av stand til å fullføre gjødslingsprosessen.