Hvordan er Merkur Glass gjort?

 

Innledning

Samfunnet har alltid vært fascinert av vakker kunst, spesielt når den kunsten også er utilitaristisk. Blant nye kunstformer som oppstod i løpet av 1800-tallet, var en silvery glassvare stil kjent som Mercury Glass. Håndverkere eksperimenterte i årevis før de kom opp med en formel som kunne produsere dette uvanlige utseende, først å prøve tinn og deretter lede før det ble konkludert med at kvikksølv ga de vakreste resultatene. Mens studioer og kunstnere kom opp med sine egne oppskrifter for kvikksølvglass, fulgte hverandre samme prosess: Forbered den reflekterende væskeforbindelsen, hell den inn i doble vegger blåst inn i glassbeholdere, beleg det indre kammeret grundig, og pynt deretter det ferdige stykket med gull og andre dekorasjoner for å vise frem den skarpe speilet stilen.

Prosessen

Bland en løsning av sølvnitrat med noen form for organisk glukose; varme for å oppløse og fortykke blandingen. Hell væskeblandingen i et lite hull som er igjen åpent av glassblåseren, som produserte glassskaller øremerket for denne typen glassvarer. Vri forsiktig beholderen rundt med hendene, slik at sølvnitrat / glukose-blandingen strømmer mellom de to veggene og belegger alle overflatene i det indre kammeret. Tid til å fjerne overskuddsslipp. Tips over fartøyet og la det silvery flytende residuumet flykte via hullet i hvilket det ble hellet. La varen tørke grundig. Det neste trinnet er svært viktig: Sett en tetning i hullet. Voks, glass, metall eller andre materielle tetningsmidler er best. Hvis du bruker en spinkel forsegling, vil luften invadere kammeret, snu den silvery overflaten en kjedelig grå og over tid vil stykket bli overskyet og snusket. Dekorer objektet for å fange smaken av æraen. Velg mellom kald emalje maling eller syre etsing. Klipp papirformene og legg dem på glasset. Noen Mercury Glass designere selv omslutte glasset i et andre lag med farget glass for å gi det et dimensjonalt utseende. Eksperiment ved å dekke glassets gjenstand utvendig med kobbergravering. Dette gjør at sølvet kan vise gjennom mønsteret. Alternativt legger du til gullblomstrer for å gjøre glasset overse og reflektere denne utsmykkede perioden.

Konklusjon

Som så mange andre prøve- og feilprosesser, er ikke alle formel perfeksjonert ved første forsøk. Kunstnere måtte slutte å bruke kvikksølv i Mercury Glass-prosessen da det ble oppdaget at det ikke bare var opprørende dyrt å anskaffe, men var også svært giftig. Til tross for at elementet ble eliminert fra formelen, ble navnet Mercury Glass fast og stilen en internasjonal følelse. Hver nasjon hadde sin egen hemmelige metode for å produsere kvikksølvglass. For å vise frem et populært amerikansk merke, skapte New England Glass Company en trafikkstoppende samling av kvikksølvglassbiter til New York Crystal Palace-utstillingen fra 1853. Dessverre er eksempler på kvikksølvglass fra den tiden svært få fordi det er svært lite av det overlevde testen av tid. Hvis du skulle snuble på et stykke ekte Mercury Glass, behandle denne skjøre artefakten vennlig, da samlere vil betale en høy pris for et eksempel på denne unike og prangende glassstilen.